9. října 2015 • 11:50

Obrozený Hemský zářil a pomohl brankáři Stars mezi rekordmany

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepovedená premiérová sezona v dresu Dallasu je zdá se zapomenuta. V prvním utkání nového ročníku proti Pittsburghu létal po ledě texaského týmu ten Aleš Hemský, kterého jsme byli zvyklí vídat před lety. Plný energie a chuti do hry. Český reprezentant se výrazně podepsal pod vítězství 3:0 nad Pittsburghem a podpořil novice v dresu Stars brankáře Anttiho Niemiho v jeho zápisu do historických kronik.



Přitom na úvod sezony se vešel Hemský pouze do třetí formace s nováčkem Janmarkem a zlým hochem Rousselem. To ale nic nezměnilo na tom, že český forvard si s lehkým kroužením a slušnou rychlostí hned při prvním střídání vyjel z vlastního pásma a servíroval puk Janmarkovi na hůl. V čase 01:39 tak Mattias Janmark ze své první střel v NHL otevřel skóre.

"Je chytrý a rychlý. Navíc umí skvěle hrát na obou stranách kluziště," chválil český hokejista mladého, teprve dvaadvacetiletého kolegu z útoku. Druhou asistenci na gól si mimo jiné připsal brankář Antti Niemi.

Druhý gólový moment utkání byl znovu pod taktovkou Hemského. Hokejový mistr světa z roku 2005 opět využil rychlosti a šikovnosti, proletěl středním pásmem, vřítil se do toho útočného a švihem kolem beka Scuderiho zvýšil na 2:0. Rázem se mu v tabulce produktivity rozsvítil už druhý bod. Takové množství jich měl v upylnulé sezoně na kontě až po šestnácti duelech...

VIDEO: Sestřih utkání Dallas - Pittsburgh

"Chvíli mi minulý rok trvalo než jsem se sžil s novým prostředím, systémem a vším okolo. Teď se cítím mnohem lépe," prohlásil pro ESPN Hemský a potěšil tak vedení i domácí fanoušky.

Plynule se tak dostáváme k dalšímu hrdinovi zápasu, vlastně k tomu prvnímu. I u trefy Hemského si totiž připsal nahrávku finský gólman Niemi a stal se tak prvním brankářem ligové historie, který dokázal v jednom utkání udržet čisté konto a zároveň si připsat dvě asistence.

"Přitom start nebyl tak snadný. Dostali jsme se rychle do vedení, a to často bývá kontraproduktivní," řekl vítěz Stanley Cupu s Chicagem, který v kempu přetlačil dosavadní jedničku Kariho Lehtonena, dostal důvěru do začátku sezony a proti Penguins pochytal 37 střel.

Po zápase to pak byla na jeho adresu jen samá chvála. "Byl velmi dobrý a předvedl důležité zákroky," řekla velká posila soupeře Phil Kessel, který stejně jako jeho noví kolegové vyšel střelecky naprázdno. "Byl velmi pohotový a podržel nás v závěru," těšilo zase domácího trenéra Lindyho Ruffa.

MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 10. • 02:30
Dallas Stars
Dallas Stars
3:0
ONLINE
9. října
02:30
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
Góly

Domácí: 01:39. Janmark, 25:42. Hemský, 52:39. Jamie Benn

Hosté:

Sestavy

Domácí: Niemi (Lehtonen) – Klingberg, Goligoski (A), Demers, Oduya, Jordie Benn, Jokipakka – Seguin, Eakin, Jamie Benn (C) – Sharp, Spezza, Ničuškin – Hemský, Janmark, Rousell – Eaves, Fiddler (A), Moen. Trenér: Lindy Ruff

Hosté: Fleury (Zatkoff) – Letang, Cole, Lovejoy, Määttä, Scuderi, Dumoulin – Kessel, Crosby (C), Kunitz (A) – Hornqvist, Malkin (A), Plotnikov – Perron, Bonino, Bennett – Sprong, Cullen, Farnham. Trenér: Mike Johnston

Rozhodčí

Kowal, Skilliter – Heyer, Gibbons

Stadion

American Airlines Center, Dallas

Návštěva

18532 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud