9. října 2015 • 09:11

Voráček a Palát si zkusili nové prodloužení. Divočina, říká hráč Tampy

Autor: vrb, mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TAMPY BAY | Nový formát prodloužení ve stylu 3 na 3 si jako první vyzkoušeli v noci na pátek hokejisté Tampy Bay a Philadelphie. "Byla to divočina. Věřím, že hlavně divákům se to bude líbit," řekl po utkání český hokejista Ondřej Palát. Ten stál na vítězné straně, duel totiž po brejku rozhodl domácí obránce Jason Garrison a Lightning vyhráli 3:2.



Cíl nového formátu je celkem jasný, omezit samostatné nájezdy a zvýšit tak šanci na rozhodnutí ještě v době, než hokejisté stojí sami tváří v tvář gólmanovi. Verze, která vtrhla do NHL s novou sezonou, se hojně zkoušela i v přípravě a na trénincích a zdá se, že účel brzy splní.

„Je to náročné, takový vabank. Šance budou a je to jen o tom, kdo ji dříve využije. Když máš puk, tak je to sranda, když ho ale nemáš, tak je to fuška. Může se stát, že se zasekneš ve vlastní třetině a jen honíš puk. Mohli jsme to ale odehrát lépe, ujel nám jejich obránce,“ popsal závěr utkání hostující lídr Jakub Voráček.

Prodloužení tedy bylo přesně takové, jaké sám hokejista přiblížil. A jeho závěr byl vážně netradiční. Obránce Jason Garrison využil malého zmatku ve vlastním obranném pásmu a od půlky ledu pak najížděl sám na gólmana Stevea Masona, kterého kličkou také překonal.

VIDEO: Sestřih utkání Tampa Bay - Philadelphia

"Je to celé hodně o bruslení a o chybách. Kdo netrefí branku nebo udělá chybu, přijde protiútok dva na jednoho nebo dva na nikoho, jak se to stalo dneska... Myslím, že to je super, je to atraktivní pro diváky," chválil Palát.

Sami hokejisté si ale na nový formát určitě budou chvíli zvykat. Třetí hráč na ledě stále musí být připraven jako zadní vrátka. To se například Flyers trochu vymstilo, protože bek Medvědev se pustil při rozhodující brance do forčekingu a bránící Voráček pak už nedokázal nabrat ideální rychlost.

Jinak žádný z českých útočníků zatím nehodlá vyvozovat z úvodního duelu velké soudy. „První tři až čtyři zápasy jsou vždycky náročné. Každý má plno energie a hokej je rozlítaný, takže systém není takový, jaký by měl být, ale všechno si pak sedne,“ myslí si Voráček.

Jeho slova potvrzuje i domácí oblíbenec Palát. "Hodně nám puky odskakovaly, led taky nebyl nejlepší. Ale na to, že to byl první zápas, to nebylo vůbec špatné."

MATCH OVERVIEW LEGACY

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud