11. října 2015 • 20:00

Kdo je víc? Ovečkin dal SUPERgól, Lundqvist mávl magickou holí

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V oficiálním internetovém obchodě se suvenýry NHL mají Henrik Lundqvist a Alexandr Ovečkin své figurkové zmenšeniny. Značí to třídu, takto vyvedeny jsou jen největší hvězdy soutěže. A už v prvním hracím týdnu oba ukázali, že i letos od nich lační fanoušci uvidí velké věci.



Spolu s Pekko Rinnem z Nashvillu a montrealským Carey Pricem tvoří Lundqvist brankářskou extratřídu NHL. Právem. Vítěz Vezinovy trofeje z roku 2012 v nočním zápase s Columbusem (5:2) ukradl jistý gól Ryanu Johansenovi a i díky tomuto zázračnému zákroku jsou Rangers v nové sezoně neporažení. Ze tří zápasů mají plný počet bodů.

VIDEO: Podívejte se na úžasný zákrok Lundqvista

Po zápase švédský gólman prozradil novinářům důvody skvělého startu. "Před startem ročníku si mě trenér Alain Vigneault vzal stranou a řekl mi, že by chtěl, abych byl na startu ročníku lepší než v minulé sezoně. O té doby jsem to nepustil z hlavy, je to pro mě obrovská výzva," říkal Lundqvist, jehož forma vždy graduje až po polovině základní části.

"Jsem tím známý řadu let, letos ale chci být stoprocentní od začátku a pomoci týmu ještě více," dodal majitel zlata z olympiády v Turíně v roce 2006.

Ovečkin ukázal úžasné sólo

V noci do nové sezony vstoupili výhrou nad New Jersey 3:2 i hokejisté Washingtonu. Ocenění pro druhou hvězdu zápasu bral Alexandr Ovečkin, ruský snajpr začal hon za obhajobou Maurice Richard Trophy (loni mu na ni stačilo 53 branek) gólem a přidal i jednu asistenci.

A Ovečkinova branka? Dechberoucí záležitost. "Krása. Musíme si vážit toho, že máme Oviho v týmu. Je to naprosto rozhodující faktor," děkoval svému kapitánovi po utkání trenér Capitals Barry Trotz.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud