13. října 2015 • 13:57

Hokejový Cecil? Bek Anaheimu zastřelil medvěda, teď čelí protestům

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na pořádné problémy si během lovení medvědů v roce 2013 zadělal obránce Clayton Stoner z mužstva Anaheimu. Účastnil se totiž lovu bez povolení úřadů, navíc zastřelil zvíře milované původními obyvateli dané oblasti. I kvůli tomu teď má před halou sadu ne zrovna příznivců, kteří před stánkem Ducks chodí s nenávistnými transparenty právě vůči kanadskému bekovi.



Hned pět obvinění má Stoner na krku kvůli dva roky staré střelbě. Mimo jiné kvůli lovu mimo sezonu, či lovu bez povolení. Řízný zadák navíc hodně rozzlobil původní obyvatele Britské Kolumbie tím, že lovil pouze pro zábavu a vůbec ne pro obstarání obživy.

Obyvatelstvo provincie z kanadského jihozápadu je obecně proti lovu, podle průzkumů by hned 87% lidí nejraději tuto kratochvíli zakázalo. Proti je ale předsedkyně vlády Christy Clarková.

Stoner se k celé situaci odmítá vyjadřovat, pozornosti ale i tak poutá dostatek. Na pondělní duel proti Vancouveru se chystalo zhruba 20-40 protestujících, a ti se nebáli vyjádřit své názory. "Vraždění není sport, Hanba Ducks," křičeli podle serveru ESPN před stadionem.

Co na to Stoner? V bitvě, ve které jeho Ducks podlehli týmu Canucks 1:2 po samostatných nájezdech se popral s Brandonem Prustem.

Aféra bývalého obránce Banské Bystrice dala vzpomenout na podobnou kauzu z července. Tehdy americký zubař Walter Palmer zastřelil v africkém Zimbabwe slavného lva Cecila.

Další ne zrovna pochvalný nápis.
Další ne zrovna pochvalný nápis.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud