14. října 2015 • 09:50

Jako Gretzky a Crosby. Supertalent McDavid skóroval ve třetím utkání

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Stále musí poslouchat nějaké srovnávání a svým posledním krokem si od něj také nepomohl. Generační talent Connor McDavid z Edmontonu oslavil ve svém třetím utkání v NHL svůj první gól. Nic zvláštního. Kdyby tak ale přesně po stejném počtu zápasů před lety neučinil legendární Wayne Gretzky a superhvězda současnosti Sidney Crosby.



Nebyla to žádná parádní klička jakou o víkendu předvedl Alexandr Ovečkin, ani žádné mohutné sólo, které si pro fanoušky před pár dny připravil druhý hráč draftu Jack Eichel z Buffala. Byla to jen nenápadná malá teč střely slovenského obránce Andreje Sekery, ale radost způsobila velikou. A ta úleva!

"Konečně to ze mě spadlo, ten tlak už byl poslední dny velký. Měl jsem vážně příjemný pocit," řekl McDavid po utkání proti Dallasu, které jeho Oilers přesto prohráli 2:4.

VIDEO: První McDavidův gól v NHL

Otloukánek uplynulých let znovu zažívá hodně mizerný start, v tabulce výher po třech duelech nového ročníku stále svítí kulatá nula. Po prvních dvou prohraných duelech, kdy bránu hájil nový muž sestavy Cam Talbot, předvedl své umění náhradník Anders Nilsson. Pochytal sice 48 střel, přesto první dvě branky jdou jasně na jeho vrub.

Podobně se na vývoj utkání tvářil i kouč kanadského mužstva Todd McLellan. "Sice jsme ve třetí části prohrávali jen o gól, ale rozdíl ve hře byl dost patrný," řekl pro NHL.com. Kouče tak těšil aspoň gól McDavida. "Byla to pro Connora hezká odměna. Ulevilo se mu, to bylo poznat," vykládal.

Radost z branky nakonec kanadskému hokejovému mláděti překazil především domácí zkušený centr Jason Spezza, který v květnu předváděl svůj um také na hokejovém mistrovství světa v Česku. Jeho hattrick, mimo jiné šestý v NHL, srazil Oilers vaz. I přes hořkou tečku se McDavid v šatně mohl usmát.

"Není to ten způsob, jak chcete končit zápas, přesto si svůj gólový moment budu pamatovat do konce života," řekl pro CBC.

MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 10. • 02:30
Dallas Stars
Dallas Stars
4:2
ONLINE
14. října
02:30
Edmonton Oilers
Edmonton Oilers
Góly

Domácí: 17:42. Spezza, 22:42. Benn, 55:30. Spezza, 59:03. Spezza

Hosté: 30:55. Klefbom, 32:18. McDavid

Sestavy

Domácí: Lehtonen (Niemi) – Goligoski, Klingberg, Oduya, Demers, Jokipakka, Jo. Benn – Ja. Benn, Seguin, Eaves – Roussel, Spezza, Sharp – Janmark, Eakin, Hemský – Moen, Fiddler, Sceviour.

Hosté: Nilsson (Talbot) – Klefbom, Schultz, Sekera, Fayne, Davidson, Gryba – Pouliot, Nugent-Hopkins, Purcell – Korpikoski, McDavid, Jakupov – Hall, Lander, Slepyšev – Hendricks, Letestu, Gazdic.

Rozhodčí

Martell, Leggo – Grandt, Knorr

Stadion

American Airlines Center, Dallas

VIDEO: Sestřih utkání Dallas - Edmonton

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud