14. října 2015 • 19:00

McDavid nebo Eichel? Jágr obdivuje mladíka, proti jehož otci hrával

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vlna špičkových mladíků zavalila nový ročník NHL. O Connoru McDavidovi či Jacku Eichelovi se dočtete téměř na každém odborném serveru, následují je jména jako Dylan Larkin z Detroitu a Robby Fabbri ze St.Louis. Českého veterána Jaromíra Jágra ale zaujal úplně někdo jiný, nevysoký, ale přesto výborně stavěný Max Domi. Syn bývalého elitního bitkaře Tie Domiho.



Jméno Domi v hokejovém světě nezapadlo a ani nezapadne. V tuto chvíli pětačtyřicetiletý Tie Domi válčil v NHL mezi lety 1989 - 2006 a patřil k největším rváčským legendám. I když neměřil ani 180 centimetrů a vlastně každý, s kým se pral, byl vyšší než on, obávaly se ho i ty nejtěžší váhy.

VIDEO: Tie Domi si poradil i s nejtěžšími soupeři

Forvard přezdívaný "albánský vrah" byl mrštný a měl neskutečně tvrdou ránu. Zdobila ho navíc skutečně tvrdá hlava, skolit Domiho se povedlo málokomu. Celkem v NHL odehrál 1020 zápasů, připsal si 245 bodů a posbíral 3515 trestných minut.

Jeho syn Max jako kdyby tátovi z oka vypadl. Herně je to ale někdo úplně jiný. V juniorech válel v OHL v dresu týmu London Knights, v uplynulém ročníku byl kapitánem mužstva a v 57 zápasech posbíral 102 bodů. Ne nadarmo si ho na draftu 2013 tehdejší Phoenix vybral hned na pozici číslo 12.

Pro tento ročník už je dvacetiletý útočný univerzál připravený, probojoval se na soupisku Coyotes a zaujal i samotného Jaromíra Jágra . "Každý teď mluví o McDavidovi a Eichelovi. Ale já jsem trochu sledoval Arizonu a viděl Maxe Domiho a musím říct, že je absolutně neuvěřitelný. Proč se o něm tak málo mluví?" divil se Jágr v rozhovoru pro TSN.

VIDEO: První gól Maxe Domiho v NHL

V přípravě sice zaznamenal mladý Domi jen jednu nahrávku v pěti duelech, v základní části už si ale připsal branku a asistenci ve dvou bitvách. "Není to jen o bodech. Neskutečně se mi líbilo, jak ten kluk umí hrát jeden na jednoho a vyhrává souboje. Je vážně neskutečný a divím se hlavně proto, že to je syn Tie," dodal se smíchem Jágr.

Svůj vtípek ale obratem mírnil. "Tie měl taky talent, jen se prostě pral. Tenkrát byla jiná doba," dodal Jágr.

Nicméně signál odeslal jasný, fanoušci hokeje, všímejte si útočníka Arizony s číslem 16 na zádech.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud