Zdeněk Janda
14. října 2015 • 21:10

Výzva pro Čechy: Neuvirth chce vychytat hvězdy, Voráček zlomit smůlu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PHILADELPHIE | ONLINE 2.00 | Je to výzva jako hrom. Patrick Kane, Jonathan Toews. Nebo ruský objev Artěmij Panarin. Tyhle všechny ofenzivní katy má zastavit Michal Neuvirth. Český gólman se podruhé v řadě postaví jako jednička do branky Philadelphie, v nočním utkání (ONLINE od dvou hodin) se Flyers utkají právě s Chicagem, obhájcem Stanley Cupu. „Bude to pro nás velký test,“ vykládal brankář po dopoledním rozbruslení.



Tři zápasy, šest bodů (3+3). I když se Patrick Kane během léta dostal do choulostivé situace, kdy ho policie vyšetřuje za údajný pokus o znásilnění, na ledě to vůbec není znát. Americký útočník válí.

Stejně jako ruský mladík Artěmij Panarin, naposledy opora Petrohradu. A teď už hrozba Blackhawks. Za tři zápasy pobral čtyři body (2+2) a na ledě Wells Fargo Center se chystá na další příděl.

Aby mu to neklapnulo, od toho bude v brance Neuvirth. „Každý tým má někoho, na koho si člověk musí dát pozor. Ale je pravda, že Chicago je dopředu mimořádně silné,“ uvědomuje si brankář, který opět nahradí jedničku Steva Masona. Ten z osobních důvodů podruhé v řadě na soupisce bude chybět.

Jágr kličkoval i na rozbruslení, pak poklábosil s Voráčkem
Video se připravuje ...

„Bude to nejen pro mě, ale pro celý tým velký test, který ukáže, jak na tom jsme,“ předesílá Neuvirth, jenž se postaví do branky Flyers podruhé v řadě. Při pondělní domácí premiéře proti Jágrově Floridě vychytal nulu.

Nulu na kontě bodů má zatím i Jakub Voráček , český ofenzivní lídr týmu. Věří, že proti nejlepšímu mužstvu NHL posledních sezon se to změní. „Hlavní je, že si vytváříme šance. Jdeme správným směrem, věřím, že to přijde,“ tvrdil po rozbruslení.

V podobném duchu mluvil i kapitán Claude Giroux. Ten zatím za tři zápasy získal jedinou asistenci.

„Stresující to není, jde o celý tým. Ale myslím si, že i náš útok (s Voráčkem a Rafflem) jde správným směrem. A i ty body přijdou,“ uvedl týmový kapitán. Hráči Philadelphie doufají, že jim to proti obhájcům Stanley Cupu vyjde. "Proti těm nejsilnějším týmům se vždycky dokážeme vyhecovat," ví Voráček.

Zápas začíná dvě hodiny po půlnoci a na iSport.cz ho můžete sledovat v podrobné ONLINE reportáži a poté si přečíst aktuální ohlasy přímo z Philadelphie.

MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 10. • 02:00
Philadelphia Flyers
Philadelphia Flyers
3:0
ONLINE
15. října
02:00
Chicago Blackhawks
Chicago Blackhawks
Góly

Domácí: 25:35. Gagner, 36:21. Giroux, 57:25. Read

Hosté:

Sestavy

Domácí: Neuvirth (LaBarbera) – Schultz, Streit, Del Zotto, Manning, Medveděv, Gudas – Raffl, Giroux, Voráček – Schenn, Couturier, Simmonds – Gagner, Laughton, Read – VandeVelde, Bellemare, White.

Hosté: Crawford (Darling) – Keith, Hjalmarsson, Svedbergm, Seabrook, Daley, van Riemsdyk – Garbutt, Toews, Hossa – Panarin, Anisimov, Kane – Bickell, Teravainen, Tichonov – Desjardins, Kruger, Shaw.

Rozhodčí

Eric Furlatt, Garrett Rank – Michel Cormier, David Brisebois

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

České trio v šatně Flyers - Michal Neuvirth, Jakub Voráček a Radko Gudas.
České trio v šatně Flyers - Michal Neuvirth, Jakub Voráček a Radko Gudas.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud