15. října 2015 • 21:23

Supertalent bez slabin? McDavid je v celé NHL nejhorší na buly

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do NHL vstoupil jako nástupce legendárního Wayna Gretzkyho. Útočník Edmontonu Connor McDavid, jednička letošního draftu, je tak od začátku sezony pod drobnohledem. Přestože už zaznamenal první gól, týmu se vůbec nedaří. A sám talentovaný mladík již zjistil, že to v tvrdé konkurenci nebude snadné.



McDavid začal ostrou sezonu NHL na centru v první formaci Edmontonu, další dva duely odehrál ve druhé lajně. Hned po prvních utkáních se ukázala činnost, na které bude muset talentovaný Kanaďan hodně zapracovat. Vhazování.

Osmnáctiletý útočník, na kterého jeden z nejhorších týmů NHL z posledního ročníku hodně spoléhá, má totiž na buly zatím velmi špatnou úspěšnost 24,2%. Vyhraje tak jen každé čtvrté vhazování. A to je pochopitelně pro tým nepříjemné.

Zámorští experti ale zatím zůstávají v klidu, přechod mezi borce jako Jonathan Toews, Ryan Getzlaf či Joe Thornton je prostě strašně obtížný. I když, druhý muž draftu Jack Eichel má úspěšnost na vhazování skoro 50%.

Connor McDavid tak ví, na čem by měl nejvíce zapracovat. Zlepšení ale potřebuje nutně celý Edmonton, který z prvních tří utkání nevytěžil ani bod.

VIDEO | První McDavidův gól v NHL

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud