18. října 2015 • 09:28

NEJ střelec a lídr bodování. Plekanec s Krejčím válcují NHL

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V letošní sezoně ještě nenastal zápas, kdy by David Krejčí nebodoval. Za pět utkání pobral útočník Bostonu devět bodů (4 góly + 5 asistencí), vládne kanadskému bodování soutěže a hlavně táhne svůj tým vzhůru. Po třech prohrách v řadě Bruins zabrali a dvakrát vyhráli, naposledy nad Arizonou 5:2. Září i Tomáš Plekanec, který s pěti góly dělí pozici nejlepšího střelce soutěže.



Jistě, je to začátek ročníku, ale je to příjemný pohled. Na čele produktivity NHL se sluní medvěd, 29letý David Krejčí. Druhý Henrik Zetterberg z Detroitu má stejně jako Krejčí devět bodů ale o dvě vstřelené branky méně.

Proti Arizoně bral rodák ze Šternberku hned tři body, dvakrát přihrával a pumelicí v přesilové hře propálil brankáře Mikea Smithe. "Když nevyužíváte přesilovky, je to špatné, takže jsem rád, že to tam spadlo," pragmaticky hodnotil Krejčí. "Je to dobré, daří se mi od začátku, těší mě ale až poslední zápasy, kdy jsme dokázali zvítězit," dodal český útočník.

VIDEO: Podívejte se na bombu Davida Krejčího

Krejčí se prosadil v přesilové hře. Hry v početní výhodě Bruins zatím jdou, z 18 pokusů skórovali sedmkrát. "Kluci přesně vědí, co hrát. Teď mají velkou sebedůvěru a vědí, jak s pukem naložit," pochválil své přesilovkové komando trenér Claude Julien.

Kanadské bodování NHL:

1. Krejčí (Boston) 5 9 (4+5)
2. Zetterberg (Detroit) 5 9 (2+7)
3. Jamie Benn (Dallas) 5 8 (5+3)
4. Turris (Ottawa) 6 8 (4+4)
5. Seguin (Dallas) 5 8 (3+5)
  Tavares (NY Islanders) 5 8 (3+5)
7. Mark Stone (Ottawa) 6 8 (2+6)
8. E. Karlsson (Ottawa) 6 8 (0+8)
9. Parise (Minnesota) 4 7 (5+2)
10. Jágr (Florida) 5 7 (4+3)
  Spezza (Dallas) 5 7 (4+3)
18. Hanzal (Arizona) 5 7 (0+7)
28. Hemský (Dallas) 5 6 (1+5)
32. Plekanec (Montreal) 6 5 (5+0)
62. Hudler (Calgary) 5 4 (2+2)

Skvělý Plekanec dostal i Mrázka

Do konce zápasu Montrealu s Detroitem zbývalo něco přes dvě minuty, Canadiens hájili hubený náskok 2:1. Pak ale elitní bek Red Wings Mike Green zbabral rozehrávku, Brendan Gallagher na zlatém podnose naservíroval puk Tomáši Plekancovi a bylo hotovo.

Pátý gól v sezoně pro Plekance, šestá výhra v řadě pro Montreal. Kanadský klub nikdy v historii nevstoupil do nového ročníku takhle dobře. "Ale ano, jsme spokojení, opravdu asi nešlo odstartovat lépe. Je to zábava," culil se po výhře 4:1 před novináři centr Alex Galchenyuk.

VIDEO: Podívejte se, jak Plekanec propálil Mrázka

Plekanec hraje ve výtečné formě, pět branek má na svém kontě zatím jen Jamie Benn z Dallasu (Jágrovu Floridu v noci při výhře 4:2 srazil dvěma trefami) a Zach Parise z Minnesoty.

Vítězný gól vstřelil ve 47. minutě při přesilové hře bombou od modré čáry Jeff Petry. "Nic jsem neviděl, prošlo to skrz dva nebo tři hráče," mrzelo Petra Mrázka, který zastavil 37 střel domácích. Sedmou porážku Detroitu s Montrealem v řadě ale neodvrátil.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud