18. října 2015 • 14:00

Premiéra proti bohu s 68, nadšený trenér. Faksa si splnil sen

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned tři hráči těšili oko českého fanouška v nočním zápase NHL mezi Floridou a Dallasem. Jaromír Jágr asistoval na první gól Panthers, soupeř Aleš Hemský se radoval z velkého obratu a výhry 4:2. A Radek Faksa? Ten si v dresu Stars odbyl premiéru v nejlepší hokejové soutěži světa.



Když zkraje října Stars odeslali Faksu na farmu, 21letého útočníka to zamrzelo. V přípravě si nevedl špatně, sehrál za první mužstvo hned pět zápasů a připsal si jednu asistenci. Na soupisku prvního týmu se ale nevešel a balil fidlátka směr AHL do týmu Texas Stars.

Karta se ale obrátila dříve, než mladý forvard čekal. Hned v prvním zápase na farmě Faksa vstřelil dvě branky a zadrnčel telefon. "Čekáme tě," volal první tým. Stars totiž ve čtvrtečním utkání na ledě Tampy Bay přišli o Curtise McKenzieho, kterého sestřelil zezadu Nikita Něstěrov.

Diagnóza? Nejistá. McKenzie skončil v nemocnici s nespecifikovaným zraněním v dolní části těla a následně odcestoval na podrobnější vyšetření do Dallasu. Něstěrov dostal za faul trest zákazu startu ve dvou zápasech.

Radek Faksa debutoval v NHL v zápase proti FloriděFoto Twitter.com

Jeho místo tak proti Floridě zaujal rodák z Opavy a prožil senzační premiéru. Dallas otočil na ledě Floridy skóre z 0:2 na 4:2 a oslavil čtvrtou výhru z pěti utkání. Faksa za necelých dvanáct minut nebodoval, ale už při prvním střídání měl šanci. Za celkový výkon si vysloužil i pochvalu od kouče Lindyho Ruffa.

"Byl jsem nadšený z toho, jak hrál a bojoval. Ani se mi nezdál nervózní. Na první zápas v NHL si myslím, že odvedl velmi dobrou práci," liboval si po utkání Ruff.

Pro Faksu, který nastupoval ve čtvrté formaci, byl debut speciální o to více, že nastoupil proti svému vzoru - Jaromíru Jágrovi. "Moc se na to těším. Je něco jako můj hokejový Bůh," hlásila třináctka draftu z roku 2012 Faksa po ranním rozbruslení.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Floridy s Dallasem

Radek Faksa debutoval v NHL v zápase proti Floridě
Radek Faksa debutoval v NHL v zápase proti Floridě

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud