19. října 2015 • 07:40

Pavelec hvězdou utkání, Jaškin pobral první body v sezoně

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Český hokejový útočník Dmitrij Jaškin poprvé bodoval v letošní sezoně NHL, když v nedělním zápase přispěl dvěma přihrávkami k výhře St. Louis 4:2 na ledě Winnipegu. V brance Jets dostal podruhé za sebou příležitost Ondřej Pavelec, jenž byl navzdory čtyřem inkasovaným gólům vyhlášen druhou hvězdou utkání.



Jaškin měl prsty v prvních dvou gólech Blues. Ve 24. minutě zpětnou přihrávkou v útočném pásmu přenechal puk Vladimiru Tarasenkovi, ten si nabruslil do výhodné palebné pozice a přesnou střelou nad Pavelcovu lapačku otevřel skóre večera. Ve 30. minutě se pak Jaškin blýskl, když si po své střele dojel pro odražený puk a žabičkou od zadního mantinelu předložil kotouč před prázdnou branku Scottiemu Upshallovi, jenž dostal hosty do vedení 2:1.

Domácím se ještě do druhé přestávky podařilo znovu vyrovnat, ve třetí třetině ale Blues potvrdili svou převahu a dvěma góly strhli vítězství na svou stranu. V 50. minutě se podruhé v utkání prosadil Tarasenko, když jeho střela z pravého kruhu pro vhazování proskotačila do sítě přes Pavelcovu vyrážečku, minutu před koncem pak Winnipeg dorazil čtvrtým gólem v přesilové hře Carl Gunnarsson.

"Vyhráli jsme pouliční bitku," prohlásil trenér Ken Hitchcock o atraktivním duelu, při němž statistici napočítali na obou stranách 51 hitů a 19 vyloučení. "Byl to souboj jako za starých časů. Hráči takové zápasy mají rádi, v bouřlivé atmosféře, kdy si soupeři nedarují ani centimetr ledu. A třetí třetina byla naše nejlepší dvacetiminutovka od začátku sezony," uvedl Hitchcock. Jeho tým si připsal čtvrtou výhru v řadě v rámci série šesti zápasů na hřištích soupeřů, přičemž ten poslední čeká Blues v úterý na ledě dosud neporaženého Montrealu.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Winnipeg - St. Louis

Na pátý pokus se dočkali premiérového vítězství v sezoně New Jersey Devils, kteří vyhráli 2:1 v prodloužení na ledě New Yorku Rangers. Rozhodující gól v Madison Square Garden vstřelil po třech minutách nastaveného času Lee Stempniak. Kouč John Hynes tak oslavil první výhru v trenérské kariéře v NHL.

"Trvalo to docela dlouho, takže jsme za něho velice šťastní," uvedl Stempniak. "Už si to zasloužil. A pro náš tým je samozřejmě ta výhra rovněž ohromně důležitá," konstatoval střelec vítězné branky, který byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání před brankářem Corym Schneiderem, jenž pochytal 26 z 27 střel Rangers.

"Je to pěkný pocit," řekl trenér Hynes, který v kabině dostal na památku puk, jímž Stempniak skóroval. "V prvních zápasech jsme udělali několik změn, výkony byly nahoru dolů, ale hráči ani na chvíli nepolevili, poctivě makali a snažili se zlepšovat. Cítíme, že jdeme správným směrem," věří Hynes, jenž se stále musí obejít bez zraněného Patrika Eliáše. Devětatřicetiletý veterán, který laboroval s kolenem, už zkouší bruslit, nicméně s mužstvem ještě netrénuje a jeho návrat do sestavy si ještě vyžádá nějaký čas.

Poprvé v sezoně se z vítězství radovali také hokejisté Anaheimu, kteří v prvních čtyřech utkáních vstřelili jediný gól. Jejich střelecké probuzení odnesla Minnesota, kterou Kačeři zdolali 4:1.

VÝSLEDKY NHL:

NY Rangers - New Jersey 1:2 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)
Branky:
4. Stepan - 22. Henrique, 64. Stempniak. Střely na branku: 27:24. Diváci: 18.006. Hvězdy zápasu: 1. Stempniak, 2. Schneider (oba New Jersey), 3. Lundqvist (Rangers).

Winnipeg - St. Louis 2:4 (0:0, 2:2, 0:2)
Branky: 25. Perreault, 33. Stafford - 24. a 50. Tarasenko (na první Jaškin), 30. Upshall (Jaškin), 59. Gunnarsson. Ondřej Pavelec odchytal za Winnipeg celý zápas, z 41 střel inkasoval 4 góly a úspěšnost zákroků měl 90,2 procenta. Střely na branku: 29:41. Diváci: 15.294. Hvězdy zápasu: 1. Tarasenko (St. Louis), 2. Pavelec, 3. Stafford (oba Winnipeg).

Vancouver - Edmonton 1:2 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)
Branky: 16. Bartkowski - 4. Jakupov, 62. Korpikoski. Střely na branku: 34:24. Diváci: 18.261. Hvězdy zápasu: 1. Nilsson (Edmonton), 2. Bartkowski (Vancouver), 3. Korpikoski (Edmonton).

Anaheim - Minnesota 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)
Branky: 11. Fowler, 17. Rakell, 49. Santorelli, 59. Lindholm - 13. Niederreiter. Střely na branku: 22:35. Diváci: 16.784. Hvězdy zápasu: 1. Rakell, 2. Chudobin, 3. Fowler (všichni Anaheim).

Los Angeles - Colorado 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky: 14. Gáborík, 37. Toffoli - 36. Duchene. Střely na branku: 40:23. Diváci: 18.230. Hvězdy zápasu: 1. Toffoli, 2. Kopitar, 3. McNabb (všichni Los Angeles)

Ondřej Pavelec se při jednom ze zákroků zranil
Ondřej Pavelec se při jednom ze zákroků zranil

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud