21. října 2015 • 18:20

Střílí, ale trápí se. Vrbata patří mezi elitu, na gól přesto čeká

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako den a noc, tak vypadají z pohledu Radima Vrbaty vstupy do sezony uplynulé, a té letošní. Zatímco před rokem se jako nová tvář v dresu Vancouveru zapsal do paměti fanoušků čtyřmi góly v pěti zápasech, letos v šesti bitvách nezaznamenal jediný bod.



Vancouver zažívá velmi slušný vstup do sezony. V šesti zápasech posbíral osm bodů, a drží druhé místo v Pacifické divizi. I proto je bídný začátek Vrbaty zatím spíše přehlížen. Jeho góly v tuhle chvíli nechybí. Přitom se snaží a dělá co může. na bránu soupeřů už vyslal 25 střel, jen deset hráčů dokázalo v NHL být lepší.

Nejaktivnější střelci sezony:
1. Vladimir Tarasenko (St.Louis) - 32 střel, 5 gólů
2. Max Pacioretty (Montreal) - 31 střel, 5 gólů
3. Taylor Hall (Edmonton) - 29 střel, 2 góly
4. Tyler Seguin (Dallas) - 28 střel, 4 góly
5. Daniel Sedin (Vancouver) - 27 střel, 2 góly
...
11. Radim Vrbata (Vancouver) - 25 střel, 0 gólů

"Snad už to tam začne trochu padat. Na začátku sezony chce každý dobře odstartovat, takže je frustrující, že se to nedaří. Ale musím být trpělivý a dál bojovat," řekl pro Vancouver Sun.

Problémem ale tentokrát u jinak spolehlivého střelce není jen jeho současná střelecká impotence, Vrbata totiž zatím neboduje vůbec. Společně s obráncem Yannickem Weberem (který zatím odehrál jeden zápas) a nováčkem Jakem Virtanenem (naskočil do tří duelů) je jediným mužem sestavy, který ještě vůbec nebodoval.

"S těmi šancemi, které letos mám, bych měl v loňském roce už aspoň čtyři góly. Ale tak to prostě je, nechci na to moc myslet, protože pak se to akorát zhoršuje. Prostě doufám, že ta příští střela už tam padne," popisuje svůj recept na bídnou koncovku jindy spolehlivý střelec.

Radim Vrbata stále čeká na první bod sezony.Foto ČTK/AP

Canucks pomáhá, že s pomocí přispěchali hráči, kteří běžně body moc nesbírají. Například rváč Brandon Prust už stihl posbírat tři přihrávky a nově přichozí Adam Cracknell, který v předchozích dvou letech v NHL neskóroval, už uspěl dvakrát.

Dalším možným faktorem je také to, že české křídlo už nenastupuje s bratry Sedinovými. Místo toho dostal k ruce dvacetiletého Bo Horvata, jenž má za sebou v NHL zatím jeden ročník. Trenérovi Williemu Desjardinsovi se vedle sebe tihle dva líbí.

"Můj názor je ten, že když se nedostáváte do šancí, pak je důvod k obavám. Oni ale mají šance a dobré! Vrbata je střelec, začne mu to do brány padat," je v klidu kouč kanadského týmu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud