21. října 2015 • 12:00

Voráčkova střelecká krize. Od prosince dal jediný gól ve hře 5 na 5

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neveselá nálada je na startu sezony v kabině Philadelphie. Ve dvou případech sice dokázali Flyers vyhrát, a to rovnou bez obdržené branky, problémem je ale střílení gólů. Těch dali Voráček, Giroux a spol. zatím pouze osm v pěti zápasech. Horší už jsou jen Anaheim a Los Angeles.



Když proti sobě v noci na středu naskočili Jamie Benn z Dallasu a Jakub Voráček z Philadelphie, šlo zároveň o bitvu dvou hráčů, kteří v uplynulé sezoně do posledních dní bojovali o čelo kanadského bodování. Vítězem se stal kapitán Stars a jak sezonu zakončil, tak novou načal - v šesti bitvách posbíral už deset bodů. Voráček zatím jediný...

Problémem je i jeho střelecká impotence, která má delší trvání. Například gól za vyrovnaného stavu hráčů na ledě vstřelil za posledních 55 utkání jenom jeden!

Dva ze tří Čechů ve Philadelphii, Jakub Voráček debatuje s Radko GudasemFoto Barbora Reichová (Sport)

Philadelphia měla téměř týdenní pauzu a český hokejista před utkáním se Stars kvitoval její konec. "Snad nám pomůže," doufal a dodal, že situace, ve které se útočné řady Flyers v tuto chvíli nachází není zrovna růžová.

První formace mužstva, kde kolem ryšavého Čecha hrají ještě Giroux s Rakušanem Rafflem, zatím vstřelila jedinou branku. Snaha se jim přitom nedá upřít, všichni dohromady už vyslali 55 střel na bránu. Ale ty výsledky...

S Dallasem tým v tradičních oranžových uniformách prohrál pouze 2:1, tady je tedy nejlépe vidět, kde klub tlačí bota. "Zatím hrajeme dobrý hokej, tvrdě trénujeme, nedá se tedy říct, že bychom nebyli připravení. V sezoně se to stane každému mužstvu," snažil se uklidnit situaci Voráček.

Problémem by mohl být i herní systém nového kouče Davea Hakstola, na který si něktěří hráči Flyers údajně zatím nezvykli. Právě slušné množství volných dní mělo pomoci. Bitva s Dallasem to ale nepředvedla. "Učíme se, to všechno se v průběhu sezony ukáže," myslí si Voráček.

Další potíž jsou přesilové hry, měly by pomáhat, ale není tomu tak. Philadelphia zatím dokázala využít pouze tři ze dvaceti. "Ale to je v pohodě. Někdy to prostě jde a někdy zase ne. Dostáváme se do šancí, kdyby ty nebyly, tak to by bylo špatné," řekl pro NJ útočník Wayne Simmonds, jenž také stále čeká na první gólový úspěch v sezoně.

Trenér Hakstol nabádá svou družinu k výdrži. "Musíme zůstat pozitivní," myslí si. Ale není času nazbyt, v noci na zítřek je na plánu další řež, tentokrát na ledě Bostonu.

VIDEO: Sestřih utkání Dallas - Philadelphia

Dva ze tří Čechů ve Philadelphii, Jakub Voráček debatuje s Radko Gudasem
Dva ze tří Čechů ve Philadelphii, Jakub Voráček debatuje s Radko Gudasem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud