22. října 2015 • 11:57

Z gólu šel Mrázek po zádech. Rád dělám věci jinak, smál se McDavid

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už válí. Už ukazuje, proč je považován za klon legendy Waynea Gretzkyho. 18letý útočník Edmontonu Connor McDavid za sedm utkání nasbíral šest kanadských bodů (3+3) a teď se premiérově trefil doma před vlastními fanoušky v Rexall Place. Brankář Detroitu Petr Mrázek byl na jeho um krátký.



Prvním dvěma utkáním McDavida v NHL chyběl očekávaný lesk. A hlavně body, více řádila dvojka draftu Jack Eichel z Buffala (2+0 v prvních třech utkáních), McDavid si první bodík připsal až ve třetím vystoupení s Dallasem, kdy jednou skóroval.

Poslední tři utkání už je rodák z Richmondu na vlně, hraje okolo šestnácti minut za zápas a stává se klíčovou postavou Oilers. 17. října proti Calgary vyrýžoval tři body, o den později s Vancouverem jednou asistoval a v noci na dnešek jednou skóroval. Petr Mrázek jeho kličku nepřečetl a smutně odklouzal na druhou stranu.

VIDEO: Podívejte se na krásný gól Connora McDavida


I ve třetím utkání v sezoně český gólman třikrát inkasoval a s Detroitem prohrál na ledě Edmontonu 1:3.

"Asi předpokládal, že budu zakončovat bekhendem, protože se to nabízelo. A kdykoli uděláte něco jinak, než je obvyklé, zvýší to vaše šance na úspěch. A já rád dělám věci jinak," liboval si po utkání McDavid. A v jeho proslovu k novinářům opět nechyběl tradiční jev. Pokora.

"Pochvalu si zaslouží všichni hráči, kteří mi šanci připravili. Byla to týmová práce," komentoval McDavid gól, který byl nakonec vítězný. Za půl minuty po něm přidal třetí trefu ve 28. minutě Teddy Purcell. Hosté korigovali stav až v závěrečné třetině čestným úspěchem Tomáše Tatara.

„Důležité vítězství proti TOP týmu soutěže,“ těšilo trenéra Edmontonu Todda McLellana, který po zoufalém startu do sezony a čtyřech prohrách potřetí v řadě se svým týmem zvítězil.

McDavidův gól vtipně ocenil na svém twitterovém účtu i Jaromír Jágr.

Tady měl Mrázek štěstí, střela Letestua jen olízla tyč.
Tady měl Mrázek štěstí, střela Letestua jen olízla tyč.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud