23. října 2015 • 09:27

Nejhorší start za 72 let! Columbus po osmé prohře leží na dně NHL

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mizérie? To je slabé slovo. Ambiciózní hokejisté Columbusu chystali po právu v této sezoně útok na vyšší příčky tabulky, místo toho po sedmi prohrách v řadě museli vyhodit trenéra Todda Richardse. S novicem Johnem Tortorellou si proti Minnesotě (2:3) připsali prohru číslo osm. Takhle špatný start do ročníku nikdo v NHL nepředvedl už 72 let!



Čtvrteční duel v Minnesotě odstartoval tým Blue Jackets pod vedením nového kouče velmi slušně. "Tušili jsme, že po nás tvrdě půjdou," řekl domácí zadák Ryan Suter. A stalo se. Hosté díky Wennbergovi a Dubinskymu vyhráli první třetinu 2:1, ale další branky už od skleslé party nepřišly.

"Zdálo se mi, že jsme někde ve druhé třetině trochu ztratili šťávu. Přesto jsme ale hráli tvrdě," snažil se pro NHL.com hledat pozitiva na výkonu svých nových svěřenců kouč Tortorella.

Blue Jackets dávno nemají být ligovým otloukánkem. V sestavě najdete zkušené hráče jako Scott Hartnell či Nick Foligno, propojené s dozrávajícími mladíky Ryanem Johansem a Boonem Jennerem. Nově navíc před sezonou přišla chicagská hvězdička Brandon Saad. Celý tým zezadu jistí Sergej Bobrovskij, nejlepší brankář předloňské sezony. Na papíře jasná věc, tak kde je chyba?

VIDEO: Sestřih utkání Minnesota - Columbus

"Nevěřím si. Absolutně. Je to těžká doba," řekl ruský gólman minulý týden a trochu tím veřejnost zaskočil. V šatně nikdy nepomůže, když hráči slyší, že jejich klíčový muž je nejistý. Možná i proto po prohře s Minnesotou mluvil opačně. Mohl si to dovolit, několikrát mužstvo zachránil.

"Pár zákroků předvedl, ale i tak šlo dnes o hodně defenzivní duel, zase tolik velkých šancí nebylo. Rozhodně ale chytal dobře," řekl na adresu brankáře Tortorella.

Zkušený trenér, který slavil s Tampou Bay v roce 2004 výhru Stanley Cupu, má před sebou pořádnou fušku. Skóre jeho nového mužstva je děsivé. Patnáct vstřelených branek a k tomu 37 obdržených. Nejhorší cifra v soutěži ukazuje na průměr 4,6 obdržených gólů na zápas. Kromě včerejší bitvy s Wild navíc tým pokaždé prohrál minimálně o dvě branky.

"Potřebuju se rychle rozkoukat a všechno si tu pořádně prohlédnout. Abych věděl, kudy se vydat z téhle krize," řekl kouč těsně po svém středečním přijetí do mužstva.

Jak brzy to dokáže?

MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 10. • 02:00
Minnesota Wild
Minnesota Wild
3:2
ONLINE
23. října
02:00
Columbus Blue Jackets
Columbus Blue Jackets
Góly

Domácí: 05:04. Parise, 25:41. Niederreiter, 31:12. Vanek

Hosté: 10:16. Wennberg, 19:39. Dubinsky

Sestavy

Domácí: Dubnyk (Kuemper) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Folin, Scandella – Pominville, Granlund, Parise (A) – Niederreiter, Koivu (C), Zucker – Fontaine, Coyle, Vanek – Carter, Haula, Porter. Trenér: Mike Yeo

Hosté: Bobrovskij (McElhinney) – Savard, Johnson, Prout, Tjutin, Murray, Goloubef – Foligno (C), Johansen, Saad – Jenner (A), Dubinsky (A), Hartnell – Atkinson, Wennberg, Calvert – Clarkson, Campbell, Karlsson. Trenér: John Tortorella

Rozhodčí

Kimmerly, Lee – Cvik, McElman

Stadion

Xcel Energy Center, St. Paul

Návštěva

18650 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud