26. října 2015 • 13:40

Boží zákrok, nebo kiks sudích? Frustrovaný McDavid se zlobil

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl puk za čárou, nebo jej Jonathan Quick stihl zachytit včas? Videorozhodčí v Rexall Place v Edmontonu zažil v nočním utkání NHL pernou šichtu. Oilers v souboji s Los Angeles v posledních vteřinách sahali po vyrovnání, nakonec ale odešli zklamaní.



Nejtěžší z 26 zákroků si první brankář Kings Jonathan Quick schoval do úplného závěru. Čtyři vteřiny před sirénou na brankové čáře úžasně skryl puk do lapačky a udržel Los Angeles výhru 3:2. Frustrovaným střelcem byla jednička posledního draftu Connor McDavid.

VIDEO: Podívejte se neskutečný zákrok Jonathana Quicka

Nebo bylo vše jinak? Červené světlo za Quickovou brankou se rozblikalo, McDavid se vehementně dožadoval uznání branky. Nepochodil, rozhodčí při zkoumání videa puk v brance neviděli.

"Jistě, byl to výjimečný zákrok. Ale myslím, že puk mohl být klidně v brance. Ale chápu, že je velmi těžké ho identifikovat, když zmizí v lapačce. Rozhodčímu nezávidím," řešil situaci s novináři po utkání 18letý kanadský supertalent, který v zápase jednou asistoval a za devět zápasů nasbíral devět bodů.

"Na střídačce jsme viděli opakovaný záznam. Pokud to opravdu gól nebyl, musí být jasně patrné, že puk byl zcela nezpochybnitelně pod Quickovou rukavicí," znal výklad pravidel kouč Kings Darryl Sutter.

K situaci se vyjádřil i trenér poražených Oilers Todd McLellan. "Na ledě bylo rozhodnuto, že to gól nebyl. A video nedokázalo opak. V lize jsme vydáni rozhodčím na milost a věřím, že vždy dělají vše proto, aby našli správné řešení. Výsledek se nám nemusí líbit, ale musíme jít dál, už za pár dní hrajeme další zápas."

Oilers se v noci z úterý na středu představí v Minnesotě.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud