27. října 2015 • 06:42

Hanzal připravil gól a kraluje lize v nahrávkách. Zápas ale nedohrál

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Hokejový útočník Martin Hanzal přispěl v pondělním utkání NHL jednou asistencí k výhře Arizony 4:3 v Torontu a s deseti přihrávkami vede tabulku soutěže mezi nahrávači. Po akci píseckého rodáka padl první gól zápasu a vzápětí nebyla českému hráči po zhlédnutí záběrů u videa uznána trefa na 2:0 pro hru vysokou holí. Více Hanzal nestihl, protože ještě v úvodní třetině odstoupil ze zápasu kvůli zranění v dolní části těla.



Rozsah zranění a délka absence nebyly upřesněny. Pozitivní alespoň je, že by nemělo jít o problémy se zády, kvůli kterým musel Hanzal v minulé sezoně na operaci (vyhřezlá ploténka) a stihl jen 37 zápasů. "Je to pravděpodobně náš nejlepší útočník. Když se loni zranil, byl to pro nás začátek konce. Mít a nemít Martyho je obrovský rozdíl," řekl kapitán Coyotes Shane Doan na adresu českého útočníka, který v 28 letech dospěl v lídra týmu a pomáhá v růstu mladým hráčům.

Jako například Maxi Domimu, který po Hanzalově asistenci otevřel skóre. Nejproduktivnější nováček dosavadního průběhu sezony se prosadil ve známých místech, neboť v Torontu strávil podstatnou část kariéry jeho otec Tie. "Pamatuji si, když mi jako mladému hodně pomáhal Shane Doan. Teď jsem v opačné situaci a nejdůležitější rada, kterou se jim snažím předat, je, aby do všeho dávali každý den maximum," komentoval Hanzal svou novou roli ráno před zápasem.

VIDEO: Hanzal pomohl připravit první gól

Český útočník ovládá jednu ze statistik produktivity, na druhou stranu však ještě v sezoně neskóroval. I když v Torontu k tomu byl blízko. V přesilové hře usměrnil Hanzal do sítě střelu Michaela Stonea, ale záběry odhalily, že puk tečoval hokejkou nad úrovní horní tyče. Odvolaná branka ale Arizonu zdravě naštvala a hosté postupně zvýšili náskok až na 4:1. Domácí v závěrečných deseti minutách zápas už jen dvěma góly zdramatizovali.

Tabulka nahrávačů:
1. Hanzal (Arizona) - 10
2. Zetterberg (Detroit) - 9
3. Gaudreau (Calgary) - 9
4. Subban (Montreal) - 9
5. Markov (Montreal) - 9
6. Hedman (Tampa Bay) - 9

Toews znovu rozhodl

Obhájce Stanleova poháru Chicago udolal Anaheim 1:0 v prodloužení. Jedinou branku utkání vstřelil v čase 60:49 Jonathan Toews a gólman Corey Crawford zneškodnil 39 střel. I přes výraznou střeleckou aktivitu kalifornský klub neskóroval v této sezoně už popáté a podruhé za sebou. Jejich poslední gól dal Jiří Sekáč.

VIDEO: Vítězný gól v nastavení z hole Toewse

"Nesedíme se založenýma rukama. Celý zápas jsme po nich šli. Bohužel teď se v koncovce trápíme. Ale dnes jsme ukázali, že umíme hrát, a ve většině zápasů bychom za tento výkon byli odměněni třemi čtyřmi góly," komentoval střeleckou nemohoucnost trenér Anaheimu Bruce Boudreau. Chicago zopakovalo výsledek z minulého zápasu proti Tampě Bay, dokonce i autor vítězné trefy byl stejný.

Flames s další prohrou

Až do 35. minuty byl bezbrankový stav i v aréně New Yorku Islanders, který ale nakonec porazil Calgary přesvědčivě 4:0. Dvě branky zaznamenal Frans Nielsen a skvělý výkon podal taky gólman Jaroslav Halák, který kryl 29 střel a ve čtvrtém startu sezony si připsal druhou nulu. V dresu poražených zůstal opět mezi náhradníky Jakub Nakládal.

Calgary patřilo v minulém ročníku k příjemným překvapením soutěže, jenže na dobré výkony se mu v nové sezoně nedaří navázat. Kanadský klub s početnou českou skupinou (Hudler, Šmíd, Frolík) prohrál posedmé z devíti utkání. "Potřebujeme podávat stabilně dobré výkony. To je jedna věc. V této lize si hráči nemůžou vybírat, kdy budou a nebudou hrát dobře," zlobil se trenér Bob Hartley.

Výsledky:

NY Islanders - Calgary 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Branky: 46. a 59. Nielsen, 35. Grabovskij, 52. Clutterbuck. Střely na branku: 35:29. Diváci: 11.582. Hvězdy zápasu: 1. Halák, 2. Nielsen, 3. Okposo (všichni NY Islanders).

Toronto - Arizona 3:4 (1:2, 0:1, 2:1)
Branky: 14. Matthias, 50. Van Riemsdyk, 58. Rielly - 7. Domi (Hanzal), 15. Doan, 28. Dahlbeck, 47. Chipchura. Střely na branku: 27:24. Diváci: 18.944. Hvězdy zápasu: 1. Chipchura (Arizona), 2. Matthias (Toronto), 3. Ekman-Larsson (Arizona).

Chicago - Anaheim 1:0 v prodl.
Branka: 61. Toews. Střely na branku: 24:39. Diváci: 21.529. Hvězdy zápasu: 1. Toews, 2. Crawford (oba Chicago), 3. Andersen (Anaheim).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud