31. října 2015 • 08:29

Krejčí má v NHL už 300 asistencí. Lídr Bostonu láme klubové rekordy

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepřestává bodovat! Útočník Bostonu David Krejčí prodloužil sérii zápasů, ve kterých zaznamenal alespoň bod, na devět. A to není zdaleka všechno. Český hokejista přidal proti Floridě (3:1) přidal svoji třístou asistenci v NHL. Fanoušci Bruins jsou ze svého lídra nadšení.



Krejčí svoji bodovou sérií láme rekordy Bostonu. Bodovat ve všech devíti zápasech od startu sezony NHL se totiž nepovedlo žádému hráči klubu od roku 1992. Není divu, že českého útočníka fanoušci zbožňují a považují ho za svého lídra.

K jubilejní asistenci s číslovkou 300 pomohl Krejčímu slovenský spoluhráč Zdeno Chára, jenž po jeho nahrávce zamířil přesně do sítě Floridy. Boston i díky tomu na ledě soupeře, za kterého nemohl nastoupit Jaromír Jágr, zvítězil 3:1.

„Měli jsme další dobrý den v přesilovkách,“ prohlásil Krejčí, který potřeboval na 300 přihrávek v soutěži 560 zápasů.

VIDEO | Krejčího asistence na Chárův gól proti Floridě

Krejčí se navíc díky osmé asistenci v sezoně osamostatnil na druhém místě v bodování NHL s patnácti body. Ke zmiňovaným asistencím totiž přidal sedm gólů. Před českým útočníkem je jen Jamie Benn z Dallasu, který má o dva body více.

„Má za sebou skvělý začátek, věří si. Už když se k nám po letní pauze vrátil, bylo z něho cítit odhodlání. Výborně se pohybuje a bruslí, potvrzuje, že má šikovné ruce a že je kreativní. To je David Krejčí, na jakého jsme byli zvyklí,“ chválil českého hráče trenér Bostonu Claude Julien.

Klíčový hráč Bostonu nicméně už před pár dny přiznal, že pohled na tabulku bodování není pro něj tím nejdůležitějším. „Upřímně, není mým cílem vyhrát bodování NHL. Já chci pomoci týmu vyhrávat zápasy,“ řekl skromně.

I díky Krejčího bodům si každopádně celý Boston vychutnává po hrozivém úvodu soutěže příjemné období. Bruins zaznamenali tři výhry v řadě se skóre 14:4. Se střílením branek skutečně problémy nemají.

Kanadské bodování NHL

 Hráč  Zápasy  Body
 1. Jamie Benn (Dallas)  10  17 (9+8)
 2. David Krejčí (Boston)  9  15 (7+8)
 3. Patrick Kane (Chicago)  11  14 (6+8)
 4. Tyler Seguin (Dallas)  10  14 (4+10)
 5. O'Reilly (Buffalo)  11  13 (4+9)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud