6. listopadu 2015 • 11:44

Hanzal stále v čele NHL. Všechny okolo dělá lepšímí, chválí kouč

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slaboučký tým Arizony byl před sezonou mnohými pasován na dno NHL, on ale nepřestává překvapovat. Kromě talentovaných mladíků a spolehlivého gólmana září také český čahoun Martin Hanzal. Ten kvůli zranění musel vynechat dva zápasy, ale vrátil se ve čtvrtek proti Coloradu, připsal si dvě nahrávky a pomohl k výhře 4:2.



Osmadvacetiletý Hanzal zažívá bezpečně nejlepší vstup do sezony v kariéře. I když se teď musel popasovat se zdravotními patáliemi (jak už je u něj běžné), zvládl už pobrat dvanáct asistencí a v této statistice se s dalšími pěti hráči dělí o první místo v lize. Všichni ale mají o tři až pět odehraných utkání více.

Tabulka nahrávačů:
1. Seguin (Dallas) - 12
2. Gaudreau (Calgary) - 12
3. Subban (Montreal) - 12
4. Markov (Montreal) - 12
5. Hanzal (Arizona) - 12
6. Karlsson (Ottawa) - 12

Od začátku sezony nastupuje většinou s nováčky Anthony Duclairem a Maxem Domim, či dalším mladíkem Tobiasem Riederem. A klape mu to s každým. "Jejich lajna byla v úvodu ročníku opravdu dobrá a Hanzal byl tím hnacím motorem. Duclair hrál pořád dobře, ale hodně těžil z výkonů Hanzala, který je jedním z těch hráčů, co dělá všechny okolo lepšími," řekl pro NHL.com trenér Dave Tippett na adresu českého útočníka.

A s trenérem souhlasil i Rieder. "S ním se hraje lehce. Mě i Duclaira dobře zná. Snažíme se využít své rychlosti a on nám rozdává puk do správných míst. K tomu výborně forčekuje, velkým tělem vyhrává hodně osobních soubojů a vytvářím nám tím další šance," komentoval souhru německý útočník, který ke svému gólu využil Hanzalova forčekingu.

VIDEO: Sestřih utkání Arizona - Colorado

Přitom sám český reprezentant se zatím necítil po více než týdenní nucené pauze úplně v pohodě a po zápase přiznal, že byl na ledě celkem unavený. "Ale dělal jsem co jsem mohl a jsem rád, že ty dva body jsme urvali," řekl pro klubovou televizi.

Trochu netradiční přesto je, že v poměru k počtu asistencí Hanzal stále čeká na první gól. "Je to v pohodě. Nasbíral jsem dva body a náš tým taky, takže v pořádku," usmíval se.

MATCH OVERVIEW LEGACY
6. 11. • 03:00
Arizona Coyotes
Arizona Coyotes
4:2
ONLINE
6. listopadu
03:00
Colorado Avalanche
Colorado Avalanche
Góly

Domácí: 07:05. Grossmann, 22:41. Rieder, 25:16. Grossmann, 59:46. Matinook

Hosté: 23:48. McLeod, 56:14. Duchene

Sestavy

Domácí: Smith (Lindback) – Stone, Ekman-Larsson, Michálek, Dahlbeck, Murphy, Grossmann – Duclair, Hanzal, Rieder – Boedker, Gaudet, Domi – Doan, Richardson, Martinook – Downie, Gordon, Chipchura

Hosté: Varlamov (Berra) – Johnson, Beauchemin, Barrie, Holden, Gormley, Zadorov – Iginla, MacKinnon, Tanguay – Duchene, Söderberg, Landeskog – Skille, Street, Everberg – Comeau, Grigorenko, McLeod

Rozhodčí

Hebert, Pollock – Sharrers, Rody

Stadion

Gila River Arena, Glendale

Návštěva

10 270 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud