8. listopadu 2015 • 08:52

Nedáš, dostaneš čtyři. Jágr selhal v tutovce a přišel královský trest

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo ví, kudy by vedla nit příběhu zápasu Floridy v Los Angeles, kdyby Jaromír Jágr v polovině zápasu navýšil vedení hostů. Brankář Kings Jonathan Quick ale 43letému matadorovi kotouč ukradl z hokejky a nastartoval velký obrat.



V osmé minutě druhé třetiny Jeff Carter rabiátsky najel do brankáře Panthers Roberta Luonga a vyfasoval dvouminutový trest. Aby mu na lavici hříchu nebylo smutno, usedl za necelou minutu po jeho bok i spoluhráč Drew Doughty, který vyhodil puk přes plexisklo a pykal za zdržování hry.

Floridě se při 75 vteřin trvající přesilové hře 5 na 3 naskytla luxusní příležitost vylepšit jednogólový náskok, který držela od závěru první třetiny, kdy přesně pálil Nick Bjugstad. Nestalo se, v největší příležitosti Jaromír Jágr zpoza branky nedokázal puk protlačit za čáru, výborně se zorientoval hvězdný brankář Los Angeles Jonathan Quick.

VIDEO: Podívejte se, jak Jágr ve velké šanci neuspěl

"Opravdu nás ubránění této situace neuvěřitelně nakoplo," hlásil po utkání útočník Králů Milan Lucic. "Momentum zápasu jsme pak zcela překlopili na naši stranu."

Kings do konce druhé třetiny otočili zápas třemi góly, v rozmezí čtyř minut se trefili "hříšníci" Carter a Doughty a na 3:1 dával Anže Kopitar. Ve třetí části ještě zpečetil výsledek a ukotvení na pozici nejlepšího týmu Pacifické divize Lucic.

Florida prohrála popáté v řadě a na kalifornském třízápasovém tripu rýžovala jediný bod. "Zklamaný? Nejsem, hráli jsme dobrý hokej, tedy až na mizerný závěr druhé třetiny," posteskl si kouč Panthers Gerard Gallant.

Ve stejném duchu hovořil i jeho svěřenec Erik Gudbranson, královský obrat domácích nechápal. "Hrůza, po dobrém startu do zápasu jako by nám upadli kola," štvalo obránce Panthers. Florida prohrála ve Staples Center sedm utkání v řadě a po návratu na domácí led bude mít co napravovat. Ve východní konferenci je až jedenáctá se ztrátou tří bodů na play off.

Jonathan Quick dovolil hokejistům Floridy jedinou branku Jonathan Quick dovolil hokejistům Floridy jedinou brankuFoto ČTK

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud