9. listopadu 2015 • 08:22

Ničitel Hemský. Zkrvavil tvrďáka Detroitu, ten si ho chtěl podat

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle není zrovna pozice, ve které jsme zvyklí vídat Aleše Hemského. Vlastně to možná bylo úplně poprvé. Hemský stojí u mantinelu a pod ním leží hráč, po jehož tváři se řine krev. A byla to práce útočníka Dallasu, který mohl být rád, že rozzlobený soupeř z Detroitu mu nevrátil stejnou mincí. Rozhodně totiž chtěl.



Byl to celkem hodně nešetrný zákrok a je překvapením, že šikovný útočník hostí si za něj neodseděl ani dvě minuty na trestné lavici. V 52. minutě za stavu 2:1 pro Dallas přirazil na hrazení hromotluka Ericssona a v publiku to hned zašumělo.

VIDEO: Hemského nešetrný zákrok

Prvním, kdo zareagoval, byl domácí Riley Sheahan, který nechtěl nechat Hemského beztrestně uniknout. Jenže pro českého hráče si šel rovnou sám postižený, s proudem krve tekoucím z obočí shodil rukavice a chtěl přímou konfrontaci. Však on to zvládne, urostlý Švéd se rozhodně prát umí. Se svým sokem měl nakonec slitování.

Šokovaní z Hemského výstřelku byli i sami komentátoři utkání. "Myslím, že Ericsson si chytl špatného hráče," zaznělo nejdříve. Ale nebylo to tak, jedenatřicetiletý Švéd se mračil na toho pravého... A bylo pro něj brzy hůř, zatímco jeho kat si vesele bruslil dál po ledě, Ericsson si musel odsedět dvě minuty za hrubost. Absurdita současné NHL...

A moc veselo nakonec nebylo ani v šatně Red Wings, jenž bitvu se Stars prohráli v poměru 1:4. I když dvě branky dostali až při závěrečné power play. To v Dallasu si mohou pískat. Se čtyřiadvaceti body je tým na druhém místě v NHL a zažívá nejlepší start v historii.

VIDEO: Sestřih utkání Detroit - Dallas

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 11. • 21:00
Detroit Red Wings
Detroit Red Wings
1:4
ONLINE
8. listopadu
21:00
Dallas Stars
Dallas Stars
Góly

Domácí: 19:34. Nyquist

Hosté: 07:22. Sharp, 15:19. Ničuškin, 58:52. Seguin, 59:42. Eakin

Sestavy

Domácí: Howard (od 48. Mrázek) – Kronwall, Smith, DeKeyser, Green, Marčenko, Ericsson – Abdelkader, Zetterberg (C), Larkin – Tatar, Sheahan, Nyquist – Athanasiou, Helm, Pulkkinen – Miller, Glendening, Andersson. Trenér: Jeff Blashill.

Hosté: Lehtonen (Niemi) – Goligoski, Klingberg, Oduya, Demers, Jokipakka, Jo. Benn – Ja. Benn (C), Seguin, Sharp – Janmark, Eakin, Spezza – Shore, Faksa, Ničuškin – Hemský, Fiddler, Sceviour. Trenér: Lindy Ruff.

Rozhodčí

Skilliter, St. Laurent – Murphy, Berg

Stadion

Joe Louis Arena, Detroit (kapacita 20027 míst)

Návštěva

20027 (vyprodáno) diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud