10. listopadu 2015 • 14:40

Prestižní univerzita, pak Wall Street. Teď nechtěný brankář uhranul NHL

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak se ukazuje, Montreal není jen o Careym Pricovi. Při jeho zranění zaskakuje Mike Condon, brankář, který prošel draftem bez povšimnutí. V pondělí však byl vyhlášen druhou hvězdou uplynulého týdne NHL.



Sedm zápasů, šest výher, jedna porážka v prodloužení. To vše s úspěšností zásahů 94%. Tak do NHL vstoupil 25letý brankář Mike Condon. Přitom před lety pomýšlel na konec kariéry.

Jeho cesta ale do nejlepší soutěže světa vedla těžko uvěřitelnými uličkami.

Začala na jedné z nejprestižnějších amerických univerzit v Princetonu a vedla i přes stáž na Wall Street. „Během své kariéry jsem dostal spoustu dobrých příležitostí, za které jsem strašně rád,“ říká teď, když je na vrcholu NHL.

Nováček Mike Condon si podmanil NHLFoto ČTK/AP

V posledním ročníku na univerzitě během jarních prázdnin Condon zaskakoval po zranění několika gólmanu v Ontariu Regign ze soutěže ECHL, kterou Andrej Nestrašil označil za ‚hokejový hrob‘.

Tam zazářil a dostal příležitost ve farmářská AHL. Po sezoně ale žádné angažmá nepřicházelo.

„Když skončí sezona a nikdo vás nechce pozvat ani na try-out (zkušební kontrakt), je to těžké. Rodina investovala tolik času, krve a potu do mé kariéry, že bych byl šťastný i jen za to, kdybych to mohl někde zkusit,“ vzpomínal na zlomové obobí kariéry.

Dávno předtím však nezaujal ani na jednom ze třech draftů, na kterém si ho mohl kterýkoli klub vybrat. „Kvůli způsobu, jakým probíhá skauting NHL, se může stát, že pokud nejste ve správný čas na správném místě, tak vás může přehlédnout,“ přiznal jeho trenér z univerzity Greg Gardner.

Pak ale přišlo laso z Montrealu v podobě dvouleté smlouvy. I tak Condon musel sbírat zkušenosti v ECHL, na farmě natrvalo zůstal až v minulém ročníku.

Nyní už v kádru Canadiens vytlačil dvojku Tokarskiho a famózně zaskočil za zraněného Price.

Mike Condon dostal v Montrealu dvouletou smlouvuFoto Reuters / Jean-Yves Ahern-USA TODAY Sports

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud