12. listopadu 2015 • 08:00

Crosby vyjel na Fleischmanna! Hvězda hloupým faulem oslabila tým

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Frustrace, jinak se to ani nazvat nedá. Hokejisté Montrealu zrovna zvýšili na 3:2 a kapitán Pittsburghu Sidney Crosby celou situaci sledoval přímo z ledu. A pohled na puk v síti Penguins se mu moc nelíbil. Stejně jako cesta kolem veselící se střídačky hostí. Zaznělo z ní něco? Že by nelibý pokřik na Crosbyho adresu? Těžko říct, ale odnesl to Tomáš Fleischmann.



Brian Flynn s Torrey Mitchellem se proháněli středním pásmem, prohodili si puk a první jmenovaný s trochou štěstí podruhé v sezoně úspěšně zakončil. Fleischmann už se v tu chvíli chystal střídat a stál u hráčské lavice. Nakonec se rozhodl počkat na své spoluhráče a branku s nimi oslavit.

Projíždějící Crosby ale rodáka z Kopřivnice jedním úderem srazil k ledu a okamžitě putoval na trestnou lavici za nesportovní chování. "Nic moc to nebylo, ale bylo to zbytečné a ukazuje to nedisciplinovanost. Oslabil svůj tým ve chvíli, kdy prohrává o gól," vykládal komentátor zápasu.

VIDEO: Crosby srazil u střídaček Fleischmanna

Ale vinit z něčeho domácího miláčka by bylo zbytečné. Už v tuto chvíli měl na kontě jednu asistenci a další přidal na vyrovnávací gól na 3:3, který vstřelil v 54. minutě útočník Patric Hörnqvist.

Navíc Crosby ještě pojistil výhru 4:3 proměněným nájezdem a nakonec byl zvolen hvězdou zápasu. "Těší mě samozřejmě vítězství, ale vůbec se mi nelíbilo, jak jsme odehráli druhou třetinu," řekl pro NHL.com trenér Mike Johnston. "To už se nám nesmí stávat."

O čem mluvil? O naprosté absenci útočné činnosti ze strany jeho svěřenců. Montreal totiž druhou část hry vyhrál na střely v poměru 13:1 a hned dvakrát skóroval. "V jednu chvíli jsme si je pěkně dávali, navíc jsme do třetí třetiny vstupovali s takovým skóre, které nám vyhovovalo. Škoda, že jsme to nedotáhli, musíme na tom ještě zapracovat," řekl hostující obránce P.K. Subban.

MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 11. • 01:30
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
4:3
ONLINE
12. listopadu
01:30
Montreal Canadiens
Montreal Canadiens
Góly

Domácí: 00:13. Dupuis, 19:16. Määttä, 53:35. Hörnqvist, 65:00. Perron

Hosté: 04:12. Markov, 27:47. Gallagher, 34:12. Flynn

Sestavy

Domácí: Fleury (od 16. – 18. Zatkoff) – Cole, Letang, Määttä, Scuderi, Lovejoy, Dumoulin – Dupuis, Crosby (C), Bennett – Perron, Malkin, Kessel – Kunitz, Bonino, Hörnqvist – Sprong, Cullen, Fehr. Trenér: Mike Johnston.

Hosté: Condon (Tokarski) – Markov, Subban, Jemelin, Petry, Beaulieu, Gilbert – Pacioretty (C), Plekanec, Gallagher – Eller, Galchenyuk, Smith-Pelly – Fleischmann, Desharnais, Weise – Byron, Mitchell, Flynn. Trenér: Michel Therrien.

Rozhodčí

Skilliter, Joannette – Cormier, Driscoll

Stadion

Consol Energy Center, Pittsburgh (kapacita 18387 míst)

Návštěva

18455 diváků

VIDEO: Sestřih utkání Pittsburgh - Montreal

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud