14. listopadu 2015 • 10:48

Paříži, jsme s tebou! Vlajka Francie vlála na ledě, LeBron nechápe

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Teroristické útoky v Paříži, při kterých přišly o život desítky lidí, zasáhly i do dění čtyř nočních zápasů NHL. Týmy minutami ticha uctily památky obětí a ve Washingtonu se před startem utkání při národní hymně objevila na ledě vlajka Francie. Na Twitteru se k tragédii vyjádřili i špičkoví sportovci.



Tradiční videomapping, při kterém se na ledě Verizon Center ve Washingtonu objevuje při domácích zápasech logo Capitals v různých podobách a tváře největších klubových hvězd, vystřídal před bitvou s Calgary (2:3 v prodloužení) jiný motiv. Červený, bílý a modrý pruh - francouzská trikolóra.

Šlo o reakci na teroristické útoky, které v pátek večer otřásly hlavním městem Francie Paříží. Zprávy o obětech se různí, poslední čísla hovoří o 120 mrtvých.

"Zatímco hraje naše národní hymna, naše myšlenky jsou s Paříží," napsali Capitals na oficiální klubový twitter.

 

NHL posílila bezpečnost

Do Detroitu, kam si pro výhru 3:2 přijelo San Jose, provázela zápas zvýšená bezpečnostní opatření.

Vedení NHL totiž hned po útocích v Paříži, která ovlivnily i přátelské fotbalové utkání na Stade de France mezi Francií a Německem (2:0), poslalo klubům manuál, jak postupovat.

"Poslali jsme návod do všech 30 našich klubů, aby vedení zajistila při utkáních větší bezpečnost v arénách. Vzhledem k velké koncentraci lidí na utkáních je to nezbytné, nebezpečí hrozí," řekl náměstek komisaře NHL Bill Daly.

"Bylo těžké se soustředit, věděli jsme, co se ve Francii stalo," přiznal brankář Sharks Martin Jones, za 28 zákroků druhá hvězda zápasu.

Tragédii na svých twitterových účtech komentovaly i hvězdy z dalších sportů, LeBron James, Usain Bolt, J.J. Watt a další. "Panebože, co se to s lidmi děje? Soustrast všem rodinám," napsala basketbalová superstar Clevelandu.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud