15. listopadu 2015 • 08:25

Obsazeno! Trestná lavice v Nashvillu po strkanici málem praskla

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tvrdá hra a drsní hoši - dříve známka NHL, dnes i v zámoří zřídka viděný artikl. Proto překvapila konečná statistika trestných minut ze sobotního utkání mezi Nashvillem a Winnipegem. I když pod konečnou cifru, která dělala 156 minut, se z velké části podepsali rozhodčí. Nuda nebyla ani na střelecké listině, domácí parta vyhrála 7:0.



Domácí Nashville odstartoval skutečně rychle. Neuplynulo ani šest minut a už vedl 2:0. Po další brance ve třinácté minutě opustil svou klec hostující gólman Michael Hutchinson a do akce šel Ondřej Pavelec. Ani on ale gólový příval nezastavil a Predators dál trhali svou kořist.

Dusno začalo být v polovině utkání, když Mark Stuart nevybíravým způsobem sestřelil jednoho z domácích hráčů a strhly se dvě rvačky. Do bitky se pustil domácí Colton Sissons s Adamem Lowrym a přidala se ještě dvojice Barret Jackman - Chris Thorburn.

VIDEO: První rvačky byly hodně ostré

Ve 45. minutě se pak rozjeli muži v pruhovaném, kteří maximálně naplnili kapacitu obou trestných lavic. Za všechno mohl Scheifele z Winnipegu, který po odpískání zavezl kotouč do brány Nashvillu, a to se nelíbilo. Rázem vznikla strkanice, do které se zapojili všichni hráči na ledě, přijel se dokonce podívat i brankář Pekka Rinne.

Jenže trvání měla krátké, údery nepadly, dokonce ani žádné rukavice nešly k ledu. Proto byl výrok arbitrů šokující. Na lavici hanby musel každý, který byl v tu chvíli na ledě. Dokonce i jeden hráč za Rinneho. A protože Predators měli signalizované vyloučení už před vzniklou melou, na lavici se jich krčilo šest.

VIDEO: Na trestné lavici bylo pěkně plno

Vznikla tedy komická situace, které se smáli hokejisté na střídačce a fanoušci kolem trestných lavic rychle vytahovali své mobilní telefony. Někteří hráči se totiž do omezeného prostoru ani nevešli...

O moc klidnější nebyla hra ani poté, ve třetí části tedy sudí rozdali celkem 104 minut. "Viditelně se snažili nás trochu vyprovokovat a zase se díky nějakým trestům trochu dostat do hry, ale my jsme se snažili prostě hrát a nezapojovat se do nějakých aktivit po odpískání," řekl pro NHL.com obránce Seth Jones, který v utkání vstřelil svůj první gól v sezoně a přidal i dvě nahrávky.

MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 11. • 01:00
Nashville Predators
Nashville Predators
7:0
ONLINE
15. listopadu
01:00
Winnipeg Jets
Winnipeg Jets
Góly

Domácí: 04:45. Järnkrok, 05:58. Smith, 12:01. Jones, 14:33. Ribeiro, 22:56. Neal, 51:51. Järnkrok, 53:33. Ekholm

Hosté:

Sestavy

Domácí: Rinne (Mazanec) – Weber "C", Josi, Jones, Jackman, Ellis, Ekholm – Neal "A", Fisher "A", Wilson – Smith, Ribeiro, Forsberg – Hodgson, Järnkrok, Salomäki – Watson, Sissons, Bourque.

Hosté: Hutchinson (13. Pavelec) – Byfuglien, Chiarot, Myers, Enström, Trouba, Stuart "A" – Wheeler "A", Little, Ladd "C" – Ehlers, Scheifele, Perreault – Stafford, Lowry, Thorburn – Burmistrov, Copp, Petan

Rozhodčí

McCauley, Morton – McElman, Galloway

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

VIDEO: Závěrečná mela před Pavelcem

VIDEO: Sestřih utkání Nashville - Winnipeg

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud