19. listopadu 2015 • 20:05

NHL řeší jeden problém za druhým. Obránce Anaheimu straší zabitý medvěd

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako by toho nebylo málo. NHL v posledních měsících počítá jeden skandál za druhým. Mezi průšviháře patří i hokejista Anaheimu Clayton Stoner, který čelí pěti obviněním za nelegální zastřelení medvěda z roku 2013. Případ se minulý pátek dostal již potřetí k soudu. A opět bez výsledku.



K lovu došlo na jaře 2013, když Stonerovi skončila sezona v Minnesotě. Rodák z Britské Kolumbie zastřelil medvěda grizzlyho. A to bez povolení.

Pár dní poté se v tamních novinách objevila fotografie 30letého hokejisty, jak drží oddělenou hlavu medvěda. Incident vyvolal pozdvižení v řadách obyvatel provincie na západním pobřeží Kanady, kteří stále požadují vysoký trest.

Stoner čelí celkem pěti obviněním. Kromě lovu mimo sezonu a lovu bez povolení také nezákonného držení mrtvého těla divokého zvířete. Navíc hned dvakrát nepravdivě prohlásil, že loveckou licenci vlastní.

Obránce Ducks ani jeho právník se soudu nezúčastnili. Žalobce Jim Cryder uvedl, že mluvil pouze s jeho právníkem. „Pan Stoner, prostřednictvím svého právního zástupce, by chtěl vysvětlit důvod, jak jsem pochopil, co nejdříve a odstranit záležitost,“ dodal pro stránky televize CBC Sports.

Asi tucet protestujících před budovou soudu vyjádřilo své zklamání z dalšího odložení případu. „Clayton Stoner zažil hodně trestů ve své hokejové kariéře, tohle by měl být ten největší v jeho životě!“ pronesla jedna z aktivistek Mary-Sue Atkinson.

Stoner schytal kritiku i při úvodním domácím zápase v letošní sezoně. Před anaheimskou Honda Center se sešlo pár desítek protestujících s transparenty na jeho osobu.

Urostlý bek v tomto ročníku NHL patří k nejtrestanějším hráčům. Jakého trestu se dočká v kauze zabití medvěda?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud