26. listopadu 2015 • 13:38

Po Jágrovi přišel na řadu Crosby? Lemieux se prý s hvězdou rozhádal

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Pittsburghu zatím v NHL nezažívají sezonu podle očekávání. Slabý start je překvapením a ještě víc asi překvapuje slabá produktivita kapitána Sidney Crosbyho, který je se třinácti body z jedenadvaceti utkání až na 112. místě v bodování soutěže. A to samozřejmě pomáhá fámám. Ta, co frčí teď se týká spolumajitele Maria Lemieux a právě Crosbyho.



Mario Lemieux není jen jednou z největších legend svého sportu, v Pittsburghu je zbožňován. V týmu Penguins vládl jako hokejista i jako majitel. V obou případech dovedl klub ke Stanley Cupu a navíc pod svými křídly držel i mladé hvězdičky, které pomohl vychovat. Před mnoha lety to byl Jaromír Jágr, pak následoval i současný lídr Sidney Crosby.

Toho při svém vstupu do NHL v roce 2005 bývalý kanadský útočník dokonce ubytoval u sebe v domě a pěl na něj samou chválu. Rozhodně tehdy nešlo o plané řeči nebo akci, která měla jen tvořit kolem mladíka pozitivní auru. Crosby u Lemieuxe totiž bydlel ještě dalších několik let. Jenže přátelství teď údajně výrazně ochladlo.

Informaci o vztahovém rozporu mezi někdejší a současnou klubovou ikonou přinesl Matthew Barnaby, bývalý dlouholetý útočník NHL, který mimo jiné i s Lemieuxem v Pittsburghu působil. Barnaby už několik let působí v mediálních kruzích, ještě nedávno pracoval jako host ve studiu NHL a teď poskytuje své postřehy pro SiriusXM NHL Network. Tam se také jeho myšlenka skrze Twitter poprvé objevila.

"Čím víc celou situaci sleduji a čím víc se bavím se zasvěcenými lidmi, tím víc jsem přesvědčen o tom, že vztahy mezi Lemieuxem a Crosbym hodně ochladly," řekl a narážel dokonce na to, že je dost možná současný kapitán Pittsburghu v týmu nespokojený.

Reakce klubu byla okamžitá a sám Lemieux prostřednictvím Twitteru vzkázal, že informace jsou bláznivé a rozhodně se nezakládají na pravdě. A naprosto stejně se k nim po včerejším vítězném duelu (4:3 v prodl.) proti St.Louis vyjádřil i Crosby.

"Popravdě vlastně ani nevím, co bych k tomu řekl. Pokud si někdo bude chtít něco vymýšlet, udělá to tak jako tak. Cítím se hloupě i teď, když to mám komentovat," řekl pro oficiální klubové stránky Crosby, který byl díky dvěma gólům zvolen hlavní hvězdou utkání.

Takže je třeba hledat chybu na Barnabyho straně? Co je vlastně tenhle chlapík zač? V NHL odehrál 834 utkání a připsal si celkem 2562 trestných minut. Tuze rád se pral, ale byl to především pořádný tlučhuba. Většina soupeřů měla určitě velmi často chuť přelepit mu ústa kobercovou páskou a mnozí z nich ho v oboru urážek na ledě z historického hlediska zařadili na absolutní vrchol.

Tady si ale svá slova pečlivě brání a velmi rychle na komentáře z Pittsburghu také zareagoval. "Vážně klukům přeju jen to nejlepší, ale když vám několik zdrojů řekne to samé, mám potřebu to pak sdělit. Za svými slovy si stojím," napsal si na Twitter.

Pravdu asi v tuhle chvíli těžko hledat, nicméně není to tak dávno, co podobně ochlado přátelství mezi Mariem Lemieux a Jaromírem Jágrem. To bylo, když se český útočník vracel z KHL a místo smlouvy s Pittsburghem podepsal rivalovi z Philadelphie. Oba měli na na celou situaci jiný názor a spor zůstal nevyřešen...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud