27. listopadu 2015 • 11:54

NEŠIKA rozhodčí: V NHL bizarně zranil útočníka Edmontonu

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ne zápas pešek, ale čtvrt sezona pešek. Nail Jakupov, předpokládaný uzurpátor předních pozic produktivity Edmontonu, nevstřelil gól od 18. října. V posledních deseti utkáních zaznamenal jediný bodík a mizerný start do sezony završil smolným zraněním proti Carolině.



Nutno říci, že si zdravotní újmu nepřivodil sám. Na startu druhé třetiny za stavu 1:1 hned po vhazování nešťastně upadl čárový rozhodčí Matt MacPherson a stáhl Jakupova za rameno sebou na zem. První volba Oilers v draftu 2012 pád nečekala a z ledu se sbírala jen ztěžka. Do šatny musel 22letý Rus odejít podpírán masérem.

VIDEO: Podívejte se na bizarní zranění Naila Jakupova

Do konce zápasu, který Oilers prohráli 1:4 a propadli se na poslední místo Západní konference, se už Jakupov na ledové ploše neobjevil. Rentgen ukázal, že si podvrtnul levý kotník a mimo hru bude dva až čtyři týdny.

"Mohlo to dopadnout ještě hůře, v první moment to nevypadlo s Nailem vůbec dobře," našel pozitivum kouč Edmontonu Todd McLellan. "Doufejme, že se mu kotník zhojí rychle, potřebujeme ho," dodal bývalý dlouholetý trenér San Jose, kterému kvůli zlomené klíční kosti chybí i supertalent Connor McDavid.

Místo Yakupova povolali Oilers z farmy v Bakersfieldu v AHL kanadského forvarda Jujhara Khairu, který nastoupí už dnes v Detroitu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud