28. listopadu 2015 • 09:09

Florida vyhrála rekordní nájezdy, ale v zápase přišla o Jágra

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Devět úspěšných nájezdníků z deseti - to NHL od zavedení této disciplíny v sezoně 2005/06 ještě neviděla. Utkání Floridy s New York Islanders přineslo po 65. minutách hry hodně štědré gólové hody. Pět hráčů domácích uspělo, až hostující forvard Brock Nelson svůj pokus neproměnil a rozhodl tak o bodu navíc pro Panthers. Ti tedy vyhráli 3:2.



Bránu domácích znovu hájil veterán Roberto Luongo a ten jako kdyby podobná utkání přitahoval. Byl to totiž právě tento kanadský šprýmař, který stál v kleci i 16. prosince 2014, když se například odehrál duel s Washingtonem, který díky dvaceti sériím vstoupil do dějin jako nejdelší rozstřel vůbec.

"Tentokrát jsme se ale pokusili odjet dvacet sérií bez jediného brankářského zákroku. Bohužel nám to neklaplo, v páté serii mě ten puk nešťastně trefil. Ale tak bereme to..." vtipkoval dvojnásobný olympijský šampion.

Spokojení nakonec byli i oba trenéři. Zatímco hostující Jack Capuano si vzpomněl, že podobně střelecky šťavnatý rozstřel už viděl jako trenér v AHL, domácí Gerard Gallant byl logicky rád především za výhru.

"Dokud bereme všechny body, je jedno, jak jsme se k nim dostali. Kluci odvedli na ledě výbornou práci a věřím, že i fanoušci se bavili," chválil si šéf střídačky Panthers.

Radost mu mohlo udělat také nově složené první útočné trio. Z elitní formace vypadl Jonathan Huberdeau a mezi Jágrem a Barkovem se usídlil střelec Brandon Pirri. Ten rovnou trefil první branku utkání a uspěl také v nájezdu. "Tihle dva mají neskutečné hokejové IQ, hraje se s nima strašně jednoduše. Nevím, co bych tam musel dělat, abych něco zkazil," usmíval se spokojený Pirri.

Co ale naopak trenéru Gallantovi muselo přidávat vrásky ve tváři, byl předčasný odchod Jaromíra Jágra do šaten. Český hokejista odstoupil zhruba v polovině třetí části hry poté, co na něj spadl jeden ze spoluhráčů. Do hry už od té doby nezasáhl, po utkání se ale v šatně normálně pohyboval.

MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 11. • 01:30
Florida Panthers
Florida Panthers
3:2
ONLINE
28. listopadu
01:30
New York Islanders
New York Islanders
Góly

Domácí: 08:38. Pirri, 24:42. Jokinen, . Barkov

Hosté: 45:36. Strome, 48:39. Bailey

Sestavy

Domácí: Luongo (Montoya) – Campbell, Ekblad, Mitchell, Gudbranson, Kampfer, Petrovic – Pirri, Barkov, Jágr – Jokinen, Bjugstad, Smith – Huberdeau, Trocheck, Grimaldi – Howden, MacKenzie, Wilson

Hosté: Halák (Greiss) – Leddy, Hamonic, de Haan, Boychuck, Strait. Židlický – Nelson, Tavares, Okposo – Lee, Nielsen, Bailey – Kulemin, Grabovski, Strome – Martin, Cizikas, Clutterbuck

Rozhodčí

Mike Leggo, Jean Hebert – Jonny Murray, Pierre Racicot

Stadion

BB&T Center, Sunrise

VIDEO: Sestřih utkání Florida - NY Islanders

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud