29. listopadu 2015 • 09:01

To je KANEc. Hvězda Chicaga se bála vězení, teď překonala rekord

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Minnesotě, Ottawě a Winnipegu už musí být ve střehu. Příští trojlístek soupeřů Chicaga se bude pasovat s nelehkým úkolem. Sundat Patricka Kanea z ledu bez bodu. Útočník Blackhwaks proti Los Angeles (2:3 v prodloužení) bodoval už podevatenácté v řadě a přepsal historii NHL.



Kane se podílel na obou brankách Jestřábů (1+1) a stanovil nový rekord NHL. Žádný v Americe narozený hráč neměl v historii nejlepší soutěže světa podobně dlouhou bodovací sérii.

Phil Kessel a Eddie Olczyk se zastavili na 18 utkáních. Kane spanilým tažením vyrovnal i druhou nejlepší bodovací šňůru Blackhawks, kterou měl na svědomí Denis Savard v sezoně 1985/86. Lídrem je, tedy zatím, Bobby Hull s 21 utkáními v řadě s bodem.

"Je to úžasné, když si uvědomím, kolik skvělých Američanů hrálo hokej a já je všechny překonal," zářil po utkání Kane. "Náladu mi trošku kazí porážka, ale užívám si to. A už vyhlížím další zápasy," pustila hrůzu do ostatních týmů jednička draftu 2007.

VIDEO: Podívejte se na Kaneův výborný výkon proti Los Angeles

Poklona. Respekt. Chicago zatím odehrálo v sezoně 24 zápasů, Kane nastoupil do 23 a alespoň jeden kanadský bod si připsal ve 22 případech. O americkém útočníkovi se tak zase mluví v souvislosti s hokejovými dovednostmi, na srpnovou aféru, kdy byl obviněn ze znásilnění, pomalu sedá prach.

Výsledek aféry, kvůli které si nemohl v rodném Buffalu ani užít oslavy Stanley Cupu, byl pozitivní. Stěžovatelka sama poprosila o uzavření případu, vyšetřovatelé navíc neměli k dispozici dostatek věrohodných důkazů. Veřejnost se přiklonila k názoru, že šlo pouze o pokus přiživit se na cizí slávě…

„Vypořádal se s tím neuvěřitelně. Všechny ty řeči, které kolem něj šly, nebylo to lehké. Ale zvládl to a dokázal se během toho soustředit na důležité věci, nenechali jsme se stáhnout ke špatným myšlenkám,“ těšilo kapitána Chicaga Jonathana Toewse.

Sám Kane v zámořských médiích k dané době poznamenal: „Chodit na tréninky a hrát bylo pro mě vysvobození. Jako když jste dítě ve škole a těšíte se, že si s kluky odpoledne skočíte pinknout za barák, než přijdou na řadu domácí úkoly.“

Teď už je ale všechno pryč, druhý nejlépe placený hráč NHL, Kane a Toews berou za sezonu 13,8 milionů dolarů, bohatší je jen Shea Weber z Nashvillu se 14 miliony, září a dva body proti Kings mu ještě upevnily pozici na čele kanadského bodování NHL.

A 27letý bombarďák nekončí, chce další Stanley Cupu. Svůj čtvrtý za posledních šest let.

Kanadské bodování NHL

1. P. Kane (Chicago) 24 37 (14+23)

2. Jamie Benn (Dallas) 24 35 (18+17)

3. Seguin (Dallas) 24 34 (13+21)

4. D. Sedin (Vancouver) 24 27 (11+16)

5. Klingberg (Dallas) 24 27 (5+22)

6. Kuzněcov (Washington) 23 26 (8+18)

7. E. Karlsson (Ottawa) 23 26 (5+21)

8. Hall (Edmonton) 24 25 (9+16)

9. Wheeler (Winnipeg) 25 25 (9+16)

10. Tarasenko (St. Louis) 23 24 (14+10)

Prvním gratulantem u Kanea byl obránce Duncan Keith Prvním gratulantem u Kanea byl obránce Duncan KeithFoto ČTK

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud