29. listopadu 2015 • 10:48

Kouč naposledy Hertla posadil, teď z něj byl paf: Skvělá reakce!

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

V NHL dál platí staré pořádky. David Krejčí a Tomáš Plekanec nabírají body lopatou, vysoký standard drží brankáři Petr Mrázek a Michal Neuvirth, Jaromír Jágr je kapitola sama pro sebe a mezi Čechy, kteří musí přidat, figuruje Tomáš Hertl. Po nočním hašení Plamenů z Calgary (Hertl 1+1) se ale odchovanci Slavie dýchá o něco lépe.



Ve čtvrtek San Jose dostalo lekci od Chicaga a Tomáš Hertl porážku 2:5 dosledoval ze střídačky. Kouč Peter DeBoer českého útočníka po dvou třetinách, ve kterých odehrál devět minut a ani jednou nevystřelil na branku, posadil.

"Zabil nás začátek, brejky v první třetině nás stály zápas. Na třetí třetinu proto muselo dojít ke změnám," řekl po utkání s Blackhawks DeBoer, který ze sestavy kromě Hertla vyřadil i Tommyho Wingelse.

Oběma útočníkům ale soda od trenéra pomohla. Proti Calgary při výhře 5:2 odehráli výtečný zápas a oba zaznamenali shodně gól a asistenci. Hertl byl vyhlášen první hvězdou utkání, Wingels třetí.

VIDEO: Podívejte se na výborný zápas Tomáše Hertla v sestřihu

"Dnes jsem se cítil skvěle. Byla to pro mě a Tommyho těžká situace. Řešili jsme to spolu a myslím si, že jsme oba odehráli nejlepší utkání sezony. Zejména v první třetině jsme hráli velmi dobře," byl po zápase nadšený Hertl. Aby ne, když ukončil měsíc a půl dlouhé čekání na gól.

Procitnutí šípkových růženek (Hertl v sezoně 3+8, Wingels 2+6) si všiml i jejich spoluhráč Joe Pavelski. "Mohli jste to vidět v nasazení. Od toho se to odvíjí. Tomáš má velké tělo a dobře bruslí. Když toho umí využít, rozjedou se i jeho parťáci ve formaci. Celý večer měli puk na hokejkách, byla radost je sledovat," nešetřil chválou kapitán Sharks.

A kouč DeBoer s ním rád souhlasil. "Dostali jsme od obou kluků skvělou odpověď. Byli klíčovou částí zápasu. Skvěle napadali, zařídili nám v první třetině dvougólové vedení. Takové je potřebujeme, věřím, že na tom budou stavět."

Martin Jones pomohl San Jose k výhře 25 úspěšnými zákroky
Martin Jones pomohl San Jose k výhře 25 úspěšnými zákroky

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud