1. prosince 2015 • 16:53

Ten má ránu! Nestrašilovi roste forma, zničil i plexisklo

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na svůj první bod v této sezoně NHL čekal až do poloviny listopadu. Teď už se pomalu zdá, že útočník Andrej Nestrašil se konečně dostává do herní pohody a začíná poskytovat týmu Caroliny to, co se od něj očekává. Tedy tvrdě odmakaná střídání a k tomu nějakou tu produktivitu. I sám hráč přiznává, že se na ledě konečně začíná cítit dobře.



Andrej Nestrašil byl překvapením minulé sezony. Poctivý mladík si nečekaně vysloužil místo v sestavě Detroitu, ale velmi brzy se skrze listinu nechráněných hráčů ocitl v Carolině. Někteří fanoušci Red Wings vedení klubu doteď spílají za to, že čtyřiadvacetiletého dříče nechalo tak lehce odejít.

Vítěz Calder Cupu z roku 2013 si rychle na svou stranu získal i šéfy v Carolině a ti mu na konci června kvapem nabídli dvouletný jednocestný kontrakt. Nestrašil měl předvést, jestli byl jen kometou, nebo jestli opravdu dokáže být hráčem, jenž v NHL umí předvádět konzistentní výkony.

Start do tohoto ročníku nebyl úplně růžový, Nestrašil nastupoval, ale body nepřicházely, naopak mužstvo kupilo prohry, a tak přišly na řadu změny. "Na startu sezony jsem byl ve třetí nebo čtvrté lajně a občas i na tribuně, a to nebylo úplně ideální," řekl sám útočník pro deník Sport.

V průběhu listopadu už ale začalo být lépe. Odchovanec Slavie začal nastupovat s Jordanem Staalem a na ledě to hned je poznat. V posledních třech zápasech posbíral stejný počet bodů (1+2) a osmkrát vystřelil na bránu. Naposledy servíroval v pondělí v noci luxusní přihrávku právě Staalovi, který si hladce došel pro pátou trefu sezony.

VIDEO: Takhle Nestrašil připravil gól Staalovi

"Poslední tři zápasy to je vážně dobrý, to jsme začali hrát v tomhle složení a moji lajně to fakt šlo," chválí si Nestrašil. A střelbu viditelně Nestrašil trénuje. Svědčí o tom i fotografie z tréninkového areálu, kde autor celkem devítí branek v NHL nedávno svou peckou roztříštil plexisklo. "Ale podle mě už to bylo prasklý," říkal skromně.

Andrej Nestrašil míří na společný oběd nového vedení reprezentace s hráči z NHL
Andrej Nestrašil míří na společný oběd nového vedení reprezentace s hráči z NHL

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud