2. prosince 2015 • 21:55

Bůh sestoupil na led. Brankář předvedl mimozemský zákrok

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedenáctá vychytaná výhra v sezoně brankáře Nashvillu Pekku Rinneho moc nebolela. Pohoda, klídek, na skalp Arizony stačilo třináct zásahů. Jeden ovšem vybočil, byl mimo. Mimo chápání diváků v Bridgestone Areně i u obrazovek.



Finský gólman patří k nejvytěžovanějším brankařům NHL, zatím naskočil do 20 zápasů, náhradník Carter Hutton se představil čtyřikrát.

A důvěru kouče Petera Lavioletta Rinne splácí. Jisté výkony, žádné chyby a sem tam luxusní zákrok jako přidaná hodnota. Sen každého trenéra.

Naposledy dal majitel stříbra z MS 2014 lekci z čar a kouzel útočníkovi Arizony Maxi Domimu. Syn slavného bitkaře Tie Domiho zakončoval do prázdné branky, puk z ní ale vytáhla Rinneho kouzelná hůlka.

VIDEO: Podívejte se na zázračný Rinneho zákrok

"Když nedáte tisíciprocentní šance, tak si opravdu nemůžete myslet, že získáte nějaký bod," lamentoval po porážce 2:5 trenér Coyotes Dave Tippett.

A názor frustrovaného dvacetiletého střelce, v letošní sezoně tak produktivního (8+13 ve 24 utkáních)? "Nehráli jsme dobře, já ani celý tým. S takovou jsme si výhru nezasloužili. Musíme se zlepšit a už příště hrát úplně jinak," dodal Domi, který s Arizonou změří síly v Detroitu s tamními Red Wings v noci ze čtvrtka na pátek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud