4. prosince 2015 • 14:24

Kam se hrabe Jágr. Fanoušci volí do Utkání hvězd nejvíc neznámého bitkaře

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Recese se poslední dva roky objevuje v hlasování na Utkání hvězd NHL. Před rokem se v hokejem poblázněném Lotyšsku fanoušci rozhodli, že do zahajovací sestavy pro exhibiční duel dostanou neznámého útočníka Zemguse Girgensonse, letos je situace ještě bizarnější. Hokejoví příznivci vytvořili kampaň, která v tuto chvíli dělá lídra hlasování z bitkaře Johna Scotta. Ten dal v NHL za osm sezon celkem pět branek...



Úděl Johna Scotta v NHL je jasný. Má šírit strach. Proto si ho týmy v zámoří pořizují, i když jeho řemeslo už téměř vymřelo. Přesto každý, kdo si něco chce dovolit na hráče Arizony, musí počítat s tím, že 201 centimetrů vysoký a téměř 120 kilogramů vážící Kanaďan si s ním přijde brzy vyřídit účty. A že to asi bude bolet...

Scott je fajnový chlapík, pohodář a sympaťák, který je zvyklý, že si na něj soupeři občas ukazují jako na nemotorného kolohnáta. Ví, jaká je jeho práce ve hře, na nic si nehraje. Přesně proto sice fanouškům děkuje, ale sám o zvolení nestojí.

"Chápu ten fór, ale já nechci najít své jméno na titulkách právě kvůli tomuhle. Bylo by skvělé, být zvolen do Utkání hvězd, ale rozhodně si to nezasloužím," řekl pro Arizona Republic soudný Scott, který zároveň potvrdil, že mu spoluhráči dávají celou situaci v kabině celkem sežrat.

Současný stav hlasování:
1. John Scott (Arizona)
2. Alexandr Ovečkin (Washington)
3. Patrick Kane (Chicago)
4. Jaromír Jágr (Florida)
5. Tyler Seguin (Dallas)
6. Jamie Benn (Dallas)
7. P.K. Subban (Montreal)
8. Henrik Lundqvist (NY Rangers)
9. Max Domi (Arizona)
10. John Tavares (NY Islanders)

Každopádně dál potvrdil také svůj smysl pro humor. "Víte co, do konce hlasování ještě zbývá dost času, třeba se rozjedu," culil se.

Sám ale moc dobře ví, že to se nestane. Během 280 utkání v NHL vstřelil celkem pět branek, z toho tři v uplynulé sezoně v dresu San Jose. Přesto teď vede ligové hlasování před Alexandrem Ovečkinem, Patrickem Kanem a Jaromírem Jágrem. I když letos zatím strávil na ledě jen 38 minut...

Komicky v tuto chvíli už vyznívá i tweet jeho agenta z 10. července, kdy hráč podepisoval roční kontrakt s Coyotes za minimální ligovou mzdu 575 tisíc dolarů. "John není hokejová All-Star na ledě, ale je jí v šatně. S ním dokáží hrát Coyotes lépe," napsal tehdy Ben Hankinson, jako kdyby chtěl předpovědět, co se v budoucnu stane.

V Buffalu měl Scott za spoluhráče Nathana Gerbeho. Jejich výškový rozdíl byl 36 centimetrůFoto Repro: Tumblr.com

Celkem jasně k celé situaci přistupuje i vedení soutěže. Nehodlá nikoho omezovat, výsledky a divácké hlasy budou respektovány. "V případě, že hlasování je v pořádku, není důvod něco řešit," řekl druhý nejvyšší muž NHL Bill Daly.

Jinak si ale fanoušci z hokejové exhibice s chutí utahují. Letos více, než je zvykem. Podezřele vysoké množství hlasů totiž získávají také další méně hokejoví kandidáti. Například defenzivné bek Rob Scuderi z Pittsburghu, bourač Zac Rinaldo z Bostonu či nováček Shayne Gostisbehere z Philadelphie.

Hodně hlasů má i zavalitý Dustin Byfuglien z Winnipegu, který si sice nominaci narozdíl od výše jmenovaných zaslouží, ale je velkým kritikem hry 3 na 3, kterou se celá exhibice odehraje.

Každopádně pokud se Scott na soupisku skutečně probojuje, stane se prvním hráčem, který se dostal do utkání hvězd a přitom v sezoně více zápasů odeseděl jako zdravý náhradník, než odehrál na ledě. A taky má více rvaček, než bodů. Asi by bylo hodně netradiční sledovat ho například vedle Tylera Seguina či Vladimira Tarasenka...

VIDEO: Scott se kdysi pral i s Davidem Kočím

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud