6. prosince 2015 • 09:28

Lekce jógy. Condon a Bobrovskij vyrazili fanouškům zákroky dech

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jistě to znáte. Hokejový brankář musí být rychlý, mentálně silný, tak trochu podivín, ohebný. Poslední předpoklad dovedli do extrému v nočních zápasech NHL brankáři Mike Condon z Montrealu a strážce svatyně Columbusu Sergej Bobrovskij. Příjemnou podívanou, lekce jógy a neuvěřitelné akrobacie začíná.



Jak se ukazuje, Montreal není jen o Careym Pricovi. Při zranění kanadské superstar zaskakuje Mike Condon. Brankář, který prošel draftem bez povšimnutí a málem skončil s hokejem. A vede si jak? Výtečně.

25letý Američan, který studoval prestižní univerzitu v Princetonu a absolvoval i stáž na Wall Street, v dosavadním průběhu sezony odehrál už 17 zápasů. Díky jeho příspěvku je v NHL jen jeden tým bodově lepší než Canadiens, Dallas Stars mají o bod více (42).

Proti Carolině Condon svou desátou výhru v sezoně nepřidal, Montreal prohrál 2:3, ale předvedl úžasný zákrok. Lapačkou za zády odpinkl puk mířící do branky po dorážce Erica Staala. Poklona, elitní útočník Hurricanes jen nevěřícně protočil panenkami ke stropu haly.

VIDEO: Podívejte se na akrobatický zákrok Mike Condona

"Dnes bych nedal gól, ani kdyby se hrály dva zápasy. Jsem rád, že to ostatní vzali za mě, hlavně Jeff Skinner (autor dvou gólů) a vyhráli jsme. Důležitá výhra pro naši psychiku," těšilo po zápase Staala.

Ruská gymnastická škola

Columbus se po šeredném startu do sezony, Jackets prohráli úvodních osm zápasů nového ročníku, zvedá. Pravidelnější sběr bodů jde ruku v ruce se stoupajícími výkony brankáře Sergeje Bobrovského. 27letý rodák z Novokuzněcku v nočním zápase chytil Philadelphii 28 střel, jeden zákrok byl unikátní.

Zkraje třetí třetiny vítěz Vezina Trophy z roku 2013 vykopl z brankové čáry dorážku Matta Reada a nedovolil zdramatizování duelu. Jackets vyhráli 4:1 a Bobrovskij zaznamenal šestý zápas v řadě, kdy dostal dva a méně gólů. Navíc přidal i druhou asistenci na gól Nicka Foligna. Borec, díky jehož výkonům už mají Blue Jackets play off na dohled.

"On o sobě ví, že je výborný gólman. Po špatném startu se srovnal psychicky a začalo se mu dařit, máme v něm velkou jistotu," chválil ruského brankáře trenér John Tortorella.

VIDEO: Podívejte se na úžasný zákrok brankáře Columbusu

Mike Condon a jeho další povedený zákrok proti Carolině
Mike Condon a jeho další povedený zákrok proti Carolině

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud