Jiří Punčochář
9. prosince 2015 • 08:37

Mrázek potřetí Ovečkina zničit nemohl: Trenér nás střídá, jak chce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z WASHINGTONU Dvakrát v sezoně už český hokejový gólman Petr Mrázek z Detroitu „vydusil“ v NHL slavného Alexandra Ovečkina tak, že z něho byl nešťastný. Neskóroval proti němu ještě ani jednou! Když se ale oba rivalové utkali v sezoně v noci na dnešek potřetí, postavil se v dresu Red Wings do branky Jimmy Howard. Přes jeho výborný výkon jako kdyby Rudá křídla přišla o svoji zeď. Ovečkin dal gól na 2:2 a Capitals následně urvali zápas celkovým poměrem 3:2 v nájezdech.



Mezi fanoušky v našlapaném washingtonském Verizon Centru (18 506 diváků) to při hlášení sestav domácích Capitals a hostujícího Detroitu lehce zašumělo. V brance Red Wings není Petr Mrázek?

Ještě v živé paměti je listopadový zápas, kdy na něho ruský car Alexandr Ovečkin vypálil patnáct ran, ale nedal mu ani gól a Detroit vyhrál 1:0. Jenže v dalším utkání se musel Ovečkin nachystat na jiného soupeře.

„Howie (Howard) chytal výborně, držel nás v zápase. Střídáme se a trenér to nebere tak, že jsem ho minule vychytal, tak půjdu do zápasu znovu. Vždycky nás střídá tak, jak to dopředu řekne, a tentokrát jsem od pondělního rána věděl, že chytat nebudu,“ řekl po zápase, který Detroit prohrál, 23letý Mrázek.

VIDEO: Podívejte se na výborný výkon Howarda proti Washingtonu

Ze střídačky v kšiltovce sledoval pořádný vichr v obranném pásmu Red Wings. Washington zasypal Howarda čtyřiceti ranami, z toho Ovečkin jich vyslal šest. Klasicky kroužil kolem kruhů s vysoko napřaženou hokejkou, pokoušel se o dělovky bez přípravy.

„Je to výborný brankář, ale některé střely jsem neumístil tak, jak jsem chtěl. Důležité je, že jsme dokázali vyhrát,“ komentoval svoje snažení lakonicky. O Mrázkovi se bavit nechtěl. „Mluvím o zápase, který jsme právě odehráli,“ smetl otázku ze stolu.

Sedm ran mu Howard pochytal, nakonec ale v polovině třetí části Ovečkin zblízka v přesilovce přece jen vyrovnal na 2:2 a poslal zápas do prodloužení. V něm rozhodnutí přes přesilovku na obou stranách rozhodnutí nepadlo, zařídili ho až v nájezdech domácí TJ Oshie a Jevgenij Kuzněcov. Red Wings se neprosadili ani jednou.

Jimmy Howard na odvážném výletu z branky
Jimmy Howard na odvážném výletu z branky

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud