Adam Sušovský
21. prosince 2015 • 18:00

Crosby, Stamkos či Voráček. SEDM hvězd NHL, které se letos trápí

Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se, které hvězdy se v NHL trápíPodívejte se, které hvězdy se v NHL trápíFOTO: Koláž iSport.cz

    Základní část NHL míří rychlým tempem ke své polovině a je plná překvapení. Že bude touhle dobou Sidney Crosby až na 70. místě kanadského bodování? Ne. Tohle nikdo nečekal. Stejně jako trápení jiných velkých hvězd soutěže. Forma svého kapitána trápí i Anaheim či NY Islanders. 

  • Sidney Crosby

    Sidney CrosbyFoto Barbora Reichová (Sport)

    Pittsburgh
    Minulá sezona 77 84 (28+56)
    Aktuální sezona 32 22 (6+16)

    Měl atakovat hranici sta kanadských bodů, teď to skoro vypadá tak, že bude rád, když se dostane na polovinu. Jako by to vůbec nebyl on. Tradiční favorit na vítěze Art Ross Trophy stále nemůže najít svůj rytmus, proto má tuto sezonu rozjetou jako bodově nejhorší v kariéře. Na Crosbyho i Pittsburgh se to valí ze všech stran. Týmu se nedaří, měnil trenéry, Crosby si navíc ve formaci nesedl s letní posilou Philem Kesselem.

  • Ryan Getzlaf

    Ryan GetzlafFoto Profimedia.cz

    Anaheim
    Minulá sezona 77 70 (25+45)
    Aktuální sezona 27 18 (1+17)

    Vždycky to byl hráč, který šance spíše vytvářel, než proměňoval. Ale jeden gól v této sezoně? To je zoufale málo. Kapitán Anaheimu je na tom špatně stejně jako celý tým. Ducks chtěli postoupit do play off, dokonce snili o Stanley Cupu. Místo toho jsou těsně před polovinou sezony poslední v Západní konferenci. Velké problémy mají hlavně v útoku. Z velké části i proto, že to hvězdné dvojici Getzlaf – Perry letos moc nejde.

  • Phil Kessel



    Phil KesselFoto Profimedia.cz

    Pittsburgh
    Minulá sezona 82 61 (25+36)
    Aktuální sezona 32 18 (9+9)

    Velká očekávání se nedaří plnit. Phil Kessel přišel před sezonou do Pittsburghu jako velká posila. Na křídle elitní formace Sidneyho Crosbyho měl podle odhadů posbírat přes osmdesát bodů. Plány nevyšly, na ledě jim to spolu nešlo. Kessel s Crosbym odehrál jen několik zápasů, pak trenéři hvězdnou dvojici rozdělili. Nyní Kessel nastupuje ve druhé formaci s Jevgenijem Malkinem, 18 bodů (9+9) je však pořád žalostně málo.

  • Corey Perry

    Corey PerryFoto Profimedia.cz

    Anaheim
    Minulá sezona 67 55 (33+22)
    Aktuální sezona 31 20 (10+10)

    Prvních jedenáct zápasů sezony nedal gól, i proto Anaheimu utekl začátek soutěže a teď ztrátu těžce dohání. Není to ono. Corey Perry má v posledních letech slušnou normu: minimálně třicet gólů na sezonu. Aby tuhle metu překonal i letos, musel by přijít velký obrat. Ducks v to doufají: pokud ještě chtějí závod o play off zvládnout, Perryho góly nutně potřebují. K tomu ale taky musí nastartovat letos skřípající spolupráci s parťákem Getzlafem.

  • Steven Stamkos

    Steven StamkosFoto Profimedia.cz

    Tampa Bay
    Minulá sezona 82 72 (43+29)
    Aktuální sezona 33 23 (12+11)

    Je kolem něj pořádné haló. Kapitán Tampy Bay stále nemá smlouvu na příští sezonu, takže jsou média plná spekulací o jeho možném přestupu do Toronta. Na klidu hvězdy je tohle vzrušení asi znát. Bodově má Steven Stamkos nakročeno k nejhorší sezoně kariéry. Minulých 43 gólů překoná jen těžko, trenéři vedle něj ve formaci protočili několik hráčů, ale ideální složení stále nenašli. Také proto Tampa stále ztrácí na postup do play off .

  • John Tavares

    John TavaresFoto ČTK

    NY Islanders
    Minulá sezona 82 86 (38+48)
    Aktuální sezona 31 23 (13+10)

    New York Islanders mají sezonu rozjetou dobře, ve Východní konferenci jsou čtvrtí. Přesto je jedna zásadní otázka trápí: Co se děje s kapitánem týmu Johnem Tavaresem? Dlouholetá opora přiznává: „Už dlouho jsem se necítil tak špatně.“ Srazila ho chřipka, kvůli které týden netrénoval, ztratil váhu i kondici. Před absencí měl v 10 zápasech 11 bodů, po návratu mu to nejde – ve 20 zápasech po nemoci nasbíral jen dvanáct bodů.

  • Jakub Voráček



    Jaký má Jakub Voráček ve Philadelphii den?Foto Barbora Reichová (Sport)

    Philadelphia
    Minulá sezona 82 81 (22+59)
    Aktuální sezona 33 21 (3+18)

    Minule se do posledních zápasů pral o Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče soutěže, nyní je jeho jméno až u konce první stovky bodování. Jakub Voráček má za sebou rozpačitý vstup do sezony. I když se do střeleckých pozic dostával, góly nepřicházely. Jednu chvíli dokonce nastupoval až ve třetí formaci. Trenéři ho v minulém týdnu poprvé v kariéře postavili na levé křídlo. A ve druhém útoku to teď vypadá, že se konečně rozjíždí. 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud