29. prosince 2015 • 09:26

Montreal se otřásá. Plekanec padá sestavou, sbohem pro alkoholika

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Montgomery ne, ale v Montrealu bijou zvony. Na poplach. Canadiens sice v nočním zápase NHL uťali sérii šesti porážek v řadě, na ledě Tampy zvítězili 4:3 po nájezdech, ale herní projev je hluboko za očekáváním. A tak přišly změny.



Ještě před úvodním vhazováním zápasu v Tampě získal Montreal z Edmontonu nového gólmana Bena Scrivense. Devětadvacetiletý Kanaďan v letošním ročníku jen farmařil za rezervu v nižší AHL, ale v minulém ročníku byl brankářskou jedničkou Oilers.

"Jsem neskutečně šťastný. Je to pro mě nová šance, nová příležitost chytat v nejlepší soutěži," citoval Scrivense server nhl.com.

Důvodem Scrivensova povolání je absence Careyho Price. Olympijský vítěz ze Soči je zraněný, laboruje se zády, přesná délka léčby není známá. V loňské sezoně nejlepší brankář a hokejista soutěže je mimo hru od 25. listopadu.

Nová posila z Edmontonu Ben Scrivens už byl připraven na střídačceFoto ČTK

Opačným směrem putoval potížista Zack Kassian. Kanadský křídelník před dvěma týdny dokončil dvouměsíční program NHL na léčbu závislostí. Montreal bývalého kanadského juniorského reprezentanta, jenž byl v minulosti zatčen za rvačku v baru v opilosti, nabídl už dříve ostatním klubům, zbavil se ho až nyní v rámci transakce s Oilers.

 

"Měl problémy, to víme všichni. Ale zase věřím, že bude hodně motivovaný," vyjádřil se ke Kassianově příchodu na Twitteru generální manažer Oilers Peter Chiarelli. "Jsme tady, abychom ho podpořili. Pokud se dokáže vrátit a udělat ještě kariéru v NHL, budeme na něj moc pyšní," navázal kouč Edmontonu Todd McLellan.

V kabině Montrealu zase hrála hudba

Za Canadiens při absenci Price chytali nováček Mike Condon a náhradník Dustin Tokarski. Jak? Střídavě oblačno, v poslední době zataženo. S nimi v brance prohráli Canadiens deset z posledních dvanácti zápasů a impuls v podobě příchodu Scrivense byl potřeba. Condonovi zvýšený tlak prospěl, proti Tampě byl vyhlášen první hvězdou zápasu, předvedl 36 zákroků.

"Byl výborný, v takovém rozpoložení jej potřebujeme častěji," chválil Condona kouč Michel Therrien. Slova uznání měl pro 25letého Američana i zabiják Steven Stamkos. "Smekám, měl tam opravdu velké zákroky," prohlásil střelec šestnácti gólů v letošní sezoně.

"Celý tým dnes odvedl kus práce. V předchozích zápasech to často nebylo špatné, jen chyběly výsledky. Vyhráli jsme a bylo skvělé přijít do kabiny a slyšet tam zase hudbu a vidět smějící se tváře," byl spokojený kouč Montrealu.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Montrealu s Tampou

Plekanec se propadl do třetí lajny

Kapitolou je i český útočník Tomáš Plekanec. Tradiční lídr ofenzivy sice proti Lightning otevřel skóre a ukončil svůj jednadvacet zápasů trvající gólový půst, ale dál je členem až třetí formace. Plekanec nasbíral v předchozích 21 utkáních jen 12 asistencí.

Kladenský odchovanec nyní hraje v útoku s krajanem Tomášem Fleischmannem a Paulem Byronem. V pozápasovém rozhovoru jejich výkon chválil člen první formace a střelec vyrovnávacího gólu na 3:3 Dale Wiese. "Třetí a čtvrtá lajna hrály výborný zápas. Byl to týmový výkon, bez jejich pomoci bychom ztrátu nedohnali."

Montreal je díky dobrému startu do sezony (Canadiens vyhráli prvních devět zápasů v ročníku) ve Východní konferenci druhý. Dál hazardovat s přízní fanoušků by ale neměl.

VIDEO: Podívejte se na gól Tomáše Plekance do sítě Tampy

Tomáš Plekanec zkouší pozornost Bena Bishopa
Tomáš Plekanec zkouší pozornost Bena Bishopa

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud