Jakub Hlaváč
29. prosince 2015 • 19:15

Calgary doma válí, ale co s Hudlerem? Útočníkovi hrozí stěhování

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dobře, tuze dobře je doma v Calgary. Jedenáct posledních zápasů na vlastním ledě se rovná jedenácti výhrám Flames. V noci na pondělí zvládli obrat v prestižní bitvě o Albertu s Edmontonem (5:3) a vytvořili nový klubový rekord. Jak dlouho ještě bude v této aréně hrát jako domácí útočník Jiří Hudler, to však je stále větší otázkou.



Usměvavý Jiří Hudler zdravil na rozbruslení fanoušky poklepáním do mantinelu, líbil se mu povzbudivý nápis v jejich rukách. Pak se asistencí podílel na comebacku proti Oilers. Ale v Calgary se dost možná blíží jeho stěhování.

Důvody jsou poměrně zřejmé. Českému útočníkovi po sezoně končí smlouva, stane se nechráněným hráčem. Bude si moci vybírat z nabídek napříč celou ligou, bude moci šroubovat svou cenu na trhu práce. Zájemci budou.

Ostatně nabídka by přišla i od stávajícího zaměstnavatele, zajisté. Jenže generální manažer Brad Treliving má na svém listě úkolů ještě další položky. Kontrakt končí i hvězdám budoucnosti. Budou bez něj Johnny Gaudreau, Sean Monahan či Markus Granlund. Stejně tak i oba brankáři, Jonas Hiller a Karri Rämö…

Všechno dohromady napovídá tomu, že si jedenatřicetiletý křídelník bude muset v dohledné době sbalit výstroj a jeho jmenovku budou šít na nový dres. Doložku o nemožnosti výměny bez vlastního souhlasu nemá.

Uzávěrka přestupů je v zámoří stanovena na 29. února. Podle zámořských spekulací se o Hudlerovo jméno mimo jiné zajímali i na Floridě, kde chtějí fungující soubor doplnit o další zkušenosti. Vítěz Stanley Cupu s Detroitem z roku 2008 už dokázal, že mu tato role sedí.

Hudler sleduje zlepšování svých "žáků"

Teď si ovšem může gentleman posledního ročníku ještě pořád užívat kanadskou zimu. A také se bavit tím, jak hokejově rostou chlapci, na jejichž vývoji měl zásadní zásluhy. Vždyť Monahan u něj chvíli bydlel, rady čerpal i Gaudreau. Momentální tahoun mužstva.

Právě on dvěma zásahy otáčel vývoj klání s Edmontonem. Hosté vedli v aréně Saddledome 2:0, pak 3:1. Jenže domácí mají na svém ledě mimořádné sebevědomí. Výsledky podpořené sebevědomí. Nepadli na něm od 30. října.

„Báječné! Milujeme tady hrát, milujeme podporu našich fanoušků,“ rozplýval se střelec Gaudreau, přezdívaný Johnny Hockey. Během oněch jedenácti partií se dokázal trefi t celkem patnáctkrát a ještě přidal sedm asistencí. Mimořádná forma.

„Dělá to ta atmosféra, díky ní je obrovská zábava tu už jenom nastoupit. Navíc potřebujeme body a od tohohle se musím odrazit,“ uvědomoval si šestý muž ligové produktivity. Calgary je v Západní konferenci desáté, bod za postupovou osmičkou.

Rekordní šňůru nastartovala důrazná promluva v kabině. Začátek základní části soubor trenéra Boba Hartleyho prolajdal a pomohl právě až výrazný úklid před vlastním prahem. Od té doby se ztrátu daří postupně mazat.

„Vzpomněli jsme si na to, jak jsme tu na jaře hráli v play off . Jak jsme si věřili, jak to tu pro nás bylo všechno pohodlné. Víme, že právě tohle pro nás může být klíč k úspěchu, že díky domácím bodům můžeme získat nějaký manévrovací prostor,“ podotkl zkušený útočník Matt Stajan.

Jak dlouho k tomu ještě bude pomáhat Jiří Hudler, to se uvidí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud