1. ledna 2016 • 09:49

NHL se těší na Winter Classic. Boston straší nebezpečný led

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká událost čeká v pátek NHL, tradiční novoroční utkání pod širým nebem zvané Winter Classic. V něm vyzve na Gillette Stadium ve státě Massachusetts tým Boston Bruins své odvěké rivaly z Montrealu. Ale pozor, všichni aktéři blížícího se utkání už si na provizorním hokejovém ledě zabruslili a varují. Slunce dělá z kluziště nebezpečné místo, hlavně v určitých částech.



Den před velkým utkáním už si led vyzkoušeli veteráni obou slavných klubů při tradiční Alumni Game, jenže tempo Raye Bourquea, Guye Carbonneaua a dalších bylo spíše exhibiční. Nástrahy zamrzlé plochy pod čistě modrou oblohou poznali hlavně současní hráči obou mužstev při tréninku.

Problém byl údajně především v jednom z rohů, teploty nad nulou a pražící slunce totiž vesele ničily připravený led. "Jedna strana kluziště byla dost rozbředlá. Když se tam člověk otáčel, bylo to vážně nebezpečné, ale co máte dělat? Prostě se s tím musíme poprat," řekl pro Yahoo obránce Dennis Seidenberg z Bostonu.

Během tréninku se podmínky ve zmíněném rohu jen zhoršovaly, čím déle slunce svítilo, tím víc se zvyšovaly obavy hokejistů Bruins. "Z bezpečnostních důvodů jsme se tomu koutu pak při tréninku vyhýbali," potvrdil i kapitán domácího mužstva Zdeno Chára.

Brett Connolly a Zach Trotman trénovali a venku bylo skutečně slunečnoFoto Reuters / Greg M. Cooper-USA TODAY Sports

Takže cesta minimálně do jednoho z koutů bude asi pořádným dobrodružstvím a hráči obou týmů budou dělat všechno možné jen proto, aby se inkriminovanému místu vyhnuli. Ví o něm také hráči soupeře, ale zatímco Lars Eller se nad podmínkami trochu mračil, obránce P.K. Subban prohlásil, že led je v pořádku.  "Fakt je ten, že pro oba týmy budou podmínky stejné," dodal dánský útočník.

Zápas začíná v 19 hodin SEČ a zajímavý bude i z českého pohledu. I když mohl být minimálně o 50% zajímavější. V dresu Montrealu se sice představí Tomášové Plekanec a Fleischmann, barvy Bruins ale neoblečou Davidové Krejčí a Pastrňák. První je zranění, druhý reprezentuje Českou republiku na mistrovstvi světa hráčů do 20 let.

Chybět budou ale i jiné známé tváře. Bostonu například kvůli suspendaci štírek Brad Marchand, soupeři zase brankářská jednička Carey Price, jenž je zraněn. Do sestavy se ale Canadiens po sedmnáctizápasové absenci vrací důležitý útočník Brendan Gallagher. Oba týmy navíc v tabulce dělí jediný bod, i to bude důležitým kritériem. I když hokejisté trochu čekají, že je atmosféra pohltí.

"Vzpomínám si, když jsem hrál Winter Classic v roce 2012 za Philadelphii. Prohrát ale nechce nikdo, jde o hodně specifický zápas, velký zážitek a člověk pak rozhodně nechce mít v ústech pachuť prohry," popisoval zkušený útočník Max Talbot z Bostonu.

Brett Connolly a Zach Trotman trénovali a venku bylo skutečně slunečno
Brett Connolly a Zach Trotman trénovali a venku bylo skutečně slunečno

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud