4. ledna 2016 • 09:25

Jágra štvalo, že hrál bídně. Nařídil si trénink navíc a dal dva góly

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nula střel na branku, dvě vyloučení. Sobotní výhra 3:0 nad New York Rangers dala Jaromíru Jágrovi důvod k zamyšlení. Řešení? Nutno přidat individuální trénink. Proti Minnesotě Jágr dvakrát skóroval.



"Je to tak, trénoval jsem navíc. Někdy se vám nehraje nejlépe, nefungují nohy, ale musíte najít způsob, jak to překonat," hlásil po vítězství 2:1 nad Minnesotou před novináři Jágr, po zásluze vyhlášený první hvězdou zápasu. "Necítil jsem se dobře, ze svého herního projevu jsem byl přešlý. Proto jsem chtěl potrénovat a ujistit se, že to dnes bude lepší," doplnil 43letý útočník.

Klaplo to, nebylo o čem. Jágrovi na dvě branky stačily dvě střely na branku. Se třinácti góly nejlepší český snajpr probíhající ročníku NHL skóroval překvapivou střelou bekhendem už po 27 sekundách hry, brankář Devan Dubnyk jen protočil panenky, gól jde na jeho vrub. Vítěznou střelu přidal Jágr zápěstím z mezikruží ve 49. minutě.

VIDEO: Podívejte se na dvougólový zápas Jaromíra Jágra proti Minnesotě

Pro Jágra šlo o třetí zápas v sezoně, kdy síť za brankářem rozvlnil dvakrát. "Má na nás velký vliv, posouvá každého z týmu," smekl před českou legendou obránce Panthers Alex Petrovic. "Stále bruslí, jako by mu bylo 30 let," smál se 23letý rodák z Edmontonu.

Kromě Jágra byl klíčovou postavou zápasu i brankář Al Montoya. Jednička Roberto Luongo relaxovala na střídačce, ale jeho záskok si vedl znamenitě. 39 zákroků vysloužilo 30letému Američanovi ocenění druhého muže duelu.

"Al byl pro nás obrovskou oporou," těšilo kouče Gerarda Galanta, který zákonitě musel při rozdávání absolutorií vzpomenout i Jágra. "Dal dva hezké góly. Ale mohlo být i lépe, měl tam ještě pár situací, které mohl řešit střelou, ale skončil za brankou," dodal trenér na adresu svého nejproduktivnějšího muže.

Jágr smekl před obranou svého týmu

Díky deváté výhře v řadě žije Florida hokejem. Panthers jsou po letech v kurzu, diváci jsou nadšení a na aktuálně druhý tým Východní konference chodí ve velkém. Rekordní deváté vítězství sledovalo z tribun BB&T Center 15 426 fanoušků. A byli spokojeni, obrana opět fungovala na jedničku.

Tabulka NHL:
1. Dallas Stars - 60 bodů
2. Washington Capitals - 59 bodů
3. Los Angeles Kings - 58 bodů
4. Florida Panthers - 50 bodů
5. Chicago Blackhawks - 50 bodů

Panthers v posledních 17 utkáních inkasovali 28 branek. Skvělá bilance potěšila i Jágra. "Defenziva nás hodně drží, jsme z toho šťastní. Máme dobrý tým, šance se dostat do play off je reálná. Je to na nás. Vím, že jsme teprve v polovině sezony, ale cítím, že hrajeme velmi dobře a máme na to. Musíme ale usilovat o to, aby to bylo ještě lepší a lepší," neválí se na vavřínech český útočník.

Jágr (v letošní sezoně zatím 13+15) proti Wild znovu posunul svůj rekord v NHL v počtu vstřelených vítězných branek, už jich nasázel 132. V historické tabulce kanonýrů zaostává se 735 zásahy už jen o šest tref za třetím Brettem Hullem. Šanci na další fík bude mít Jágr v noci z úterý na středu, kdy Florida hraje v Buffalu.

Historická tabulka střelců:
1. Wayne Gretzky - 894
2. Gordie Howe - 801
3. Brett Hull - 741
4. Jaromír Jágr - 735
5. Marcel Dionne - 731

Prvními gratulanty byli Jonathan Huberdeau Aaron Ekblad
Prvními gratulanty byli Jonathan Huberdeau Aaron Ekblad

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud