Martin Tomaides
8. ledna 2016 • 16:31

Polák sundal hvězdu Los Angeles! Bitce unikl, ale v zápase skončil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva dny, dva zápasy, dva rozplácnutí soupeři. Řízný obránce Roman Polák z Toronta poslední dobou pořádně přitvrdil a tento způsob hry mu za středu a čtvrtek vynesl 22 trestných minut a dost možná také nominaci k pohovoru s disciplinární komisí. Jeho zákrok na Tylera Toffoliho z Los Angeles tedy možná bude mít širší následky než trest do konce zápasu, který vyfasoval v prohrané bitvě (1:2).



Necelých sedm minut odehrál Polák na ledě Los Angeles, pak poslal hlavou napřed na mantinel domácí hvězdičku Tylera Toffoliho a bylo po zápase. Rána to byla pořádná a skutečně nebezpečná. I když se mladičký mistr světa z květnového MS v České republice před tvrdým zadákem dost nešikovně zastavil a dostal se tak do zranitelné pozice.

VIDEO: Polák po zákroku na Toffoliho dohrál

Nejlepšího muže Toronta ve statistice +/- pak obratem chtěl vyzpovídat domáci hromotluk Milan Lucic a Polák měl štěstí, že tomu už na krku visel James Van Riemsdyk, protože tenhle bouchač Kings se svých obětí neptá. Ostravský rodák nejprve putoval na trestnou lavici, ale sotva dosedl, zamířil do šaten. A byl rozzlobený, podle jeho výrazu bylo vidět, že tak vysoký trest nečekal a částečně se ho zastali i komentátoři utkání.

Zápas se ale obecně hrál v dost urputném tempu, které chvílemi připomínalo bitvu play off. Oba gólmani se rozchytali k báječným výkonům, urostlí hráči rozdávali hity a nebyla nouze o provokaci. Tu obstaral například hostující Leo Komarov, jeden z premiantů v této disciplíně.

Finský mistr světa z roku 2011 si ke svým eskapádám vybral hvězdného beka Drew Doughtyho a vydařilo se, kanadského obránce dokázal vyprovokovat ke dvěma trestným minutám.

VIDEO: Komarov vyprovokoval Doughtyho

Ještě zajímavější ale byl duel obránce Jakea Muzzina a rozhodčího Kellyho Sutherlanda. Šestadvacetiletý zadák se v první části vřítil do útočného pásma a hodně nešetrně se střetl s vyděšeným sudím, kterého vyřadil z účinkování v první třetiny. Muž v pruhovaném trikotu se zrovna otáčel a ránu od zarostlého hráče Kings dostal slušnou.

Do zápasu se později vrátil a povedená rána na budík arbitra asi nakopla i Muzzina, který ve třetí třetině skóroval a nakonec byl zvolen hvězdou zápasu.

Zápasu, ve kterém nepadalo mnoho branek, ale stále se v něm bylo na co dívat.

VIDEO: Ušetřen nezůstal ani sudí

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 1. • 04:30
Los Angeles Kings
Los Angeles Kings
2:1
ONLINE
8. ledna
04:30
Toronto Maple Leafs
Toronto Maple Leafs
Góly

Domácí: 42:53. Muzzin, 48:05. Carter

Hosté: 50:05. Holland

Sestavy

Domácí: Quick (Enroth) – McNabb, Doughty (A), Muzzin, Martinez, Ehrhoff, Schenn – Lucic, Kopitar (A), Toffoli – Pearson, Carter, Gáborík – King, Lewis, Brown (C) – Mersch, Lecavalier, Nolan. Hlavní trenér: Darryl Sutter.

Hosté: Reimer (Bernier) – Gardiner, Phaneuf (C), Hunwick (A), Rielly, Marinčin, Polák – van Riemsdyk, Bozak (A), Parenteau – Grabner, Kadri, Komarov – Winnik, Arcobello, Lupul – Matthias, Holland, Boyes. Hlavní trenér: Mike Babcock.

Rozhodčí

TJ Luxmore, Kelly Sutherland – Kiel Murchison, Jay Sharrers

Stadion

Staples Center, Los Angeles

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud