Martin Tomaides
11. ledna 2016 • 09:30

Rekord, Jágrova kli(č)ka a krev. To je další vítězství Floridy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLAS | Edmonton a Florida. Mráz vs. věčné slunce. Dva kontrasty, dvě vzdálená mužstva, rozhodně ne rivalové. Na ledě to ale v neděli vypadalo jinak. K vidění byly tvrdé hity, série rvaček a obličeje od krve. A jak už je poslední týdny v NHL tradicí také výhra (2:1) Panthers - už dvanáctá v řadě. Podpořená šťastným gólem Jaromíra Jágra.



Jágr efekt? Může být. Ve čtvrté minutě držel Edmonton svého soupeře zavřeného v pásmu a puk dostal na modré čáře na hůl dvacetiletý nováček Darnell Nurse. Času i prostoru měl dost, jako sedmý hráč draftu 2013 nad hrou na ledě nemusí tolik dumat, jako někteří jiní hokejisté. Přesto když před sebou náhle viděl Jaromíra Jágra, tak zazmatkoval a bylo.

VIDEO: Jágr ujel a skóroval

Rázem uháněl o 23 let starší útočník na bránu Edmontonu a i když (tedy spíš právě proto) se mu puk při kličce smekl, skončil v bráně Cama Talbota. Přitom uplynulý den se Jágr dobře bavil, když ho reportér deníku Edmonton Journal zpovídal a vyzvídal právě na téma rychlost. "Tu já nepotřebuju. Kdyby byl hokej jen o rychlosti, tak už ho patnáct let nehraju," usmíval se. Uběhlo pár hodin a všichni viděli opak. Znovu všechny dostal.

"Takovou chybu prostě Darnell nesmí udělat. Podobné individuální kiksy musíme z naší hry vymýtit," zlobil se trenér domácích Todd McLellan.

Všechny tři branky utkání padly během úvodních třinácti minut, i tak ale fanoušci nemuseli svého příchodu do Rexall Place litovat, bavil je parádní fyzický hokej. Sérii ostrých střetů načal domácí pořízek Eric Gryba, který tvrdým hitem srazil Knighta a pak si pěstmi podal hostujícího střelce Nicka Bjugstada.

VIDEO: Bjugstad odcházel ze rvačky v krvi

Americký útočník doplatil na svou rohovnickou nezkušenost a nejen, že velmi rychle putoval k ledu, ale ještě si o hledí helmy rozsekl čelo a odcházel do šatny zkrvaven jako seriálová postavička z kabelové televize. "Konečně mám na svém kontě první rvačku," usmíval se v šatně, sešitý, s tradiční týmovou mikinou pro nejlepšího hráče utkání.

Toho v šatně vybírají sami hráči a volba tentokrát byla jasná. Demonstrovala, že Panthers v tuto chvíli fungují jako tým a i hráč, který není k pěstním soubojům určen, se dokáže postavit za svého parťáka.

Oba dva kohouti evidentně nastartovali i ostatní spoluhráče. K vidění bylo nakonec celkem 66 hitů, včetně dvou opravdu velkých. Nejdříve do stromu jménem Erik Gudbranson vrazil Taylor Hall. "Dneska to bylo agresivnější, ale to je hokej. Je to zábava a když vidíte hráče, jak bojují za tým, v šatně to vždy vylepší ducha," řekl NHL.com dobře stavěný obránce Gudbranson.

VIDEO: Gudbranson tělem zastavil Halla

Ale Oilers se nenechali zahanbit. Spravedlnost vzal do svých rukou domácí provokatér Matt Hendricks. Ten se nejdřív pobil ve druhé části hry s pořízkem Alexem Petrovicem a ve třetí se do něj pustil Logan Shaw poté, co za bránou sestřelil obrannou hvězdu Aarona Ekblada. "Hodně po nás šli, schytali jsme několik ostrých ran, ale našli jsme cestu, jak vyhrát," řekl trenér Floridy Gerard Gallant, který se na střídačce po tvrdém ataku na Ekblada hodně rozčílil.

VIDEO: Hendricks rozčílil soupeře

Jinak byl spokojený, tým podržel náhradní gólman Al Montoya, který oslavil pátou výhru v řadě a výrazně pomohl k nejnovějšímu zápisu do dějin. Florida Panthers jsou totiž jediným týmem historie NHL, který dokázal vyhrát dvanáct utkání v řadě i když v předchozím ročníku nepostoupil do play off.

MATCH OVERVIEW LEGACY
11. 1. • 03:40
Edmonton Oilers
Edmonton Oilers
1:2
ONLINE
11. ledna
03:40
Florida Panthers
Florida Panthers
Góly

Domácí: 12:32. Letestu

Hosté: 03:22. Jágr, 07:04. Huberdau

Sestavy

Domácí: Talbot (Nilsson) – Nurse, J. Schultz, Sekera, Fayne, Davidson, Gryba – Hall, Draisaitl, Purcell – Pouliot, Nugent-Hopkins, Eberle – Hendricks, Letestu, Korpikoski – Klinkhammer, Lander, Pakarinen

Hosté: Montoya (Luongo) – Campbell, Gudbranson, Kulikov, Ekblad, Mitchell, Petrovic – Huberdeau, Barkov, Jágr – J. Jokinen, Troheck, Smith – Pirri, Bjugstad, Shaw – Howden, MacKenzie, Knight

Rozhodčí

Leggo, Kimmerly – Wheler, Gibbons

Stadion

Rexall Place, Edmonton

Návštěva

16 839 diváků

VIDEO: Sestřih utkání Edmonton - Florida

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud