Jan Barák
13. ledna 2016 • 09:23

Vypnutý Jaškin! Likvidace českého útočníka rozpoutala v NHL peklo

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jubilejní dvousté vítězství Kena Hitchcocka na lavičce St. Louis mělo kaňku. Jeho česká ovečka Dmitrij Jaškin schytala proti New Jersey (Blues zvítězili 5:2) zákeřný vypínák, jeho autor v utkání okamžitě skončil. Odchovanec slávistického hokeje byl měl být v pořádku.



Na Jaškina, autora devíti bodů v letošní sezoně (2+7) si v 52. minutě v rohu kluziště vyšlápl frustrovaný forvard Bobby Farnham, který o pár vteřin dříve letěl k ledu po hitu od Kevina Shattenkirka.

Ruce do obličeje, puk dávno někde jinde, nebezpečný zákrok. Nebylo o čem. Útočník Devils a autor srovnávací branky na 1:1 z první třetiny za faul obdržel trest na pět minut plus do konce utkání. Incident na ledě rozpoutal válku. Do sebe se pustili kompletní pětice obou týmů, vše vygradovalo pěstním soubojem těžkých vah Jordina Tootooa a Ryana Reavese.

VIDEO: Podívejte se na drsný zákrok na Dmitrije Jaškina a následné vyřizování účtů

 

Rozhodčí udělili aktérům hromadné potyčky 37 trestných minut. Ale co je důležitější, Jaškin se do utkání vrátil a odehrál jedno střídání. Farnham svůj zákrok po utkání hájil. "Jsem v šoku, že jsem za tohle dostal takovýto trest," rozčiloval se před novináři 26letý Američan.

Pro jeho zákrok neměl na Twitteru pochopení ani uznávaný hokejový novinář Tom Gulitti. "Puk byl dávno pryč, když došlo ke střetu," napsal dvorní žurnalista Devils.

 

St. Louis nakonec zápas s New Jersey, kteří nastoupili bez na artrospkopii kolene se připravujícího Patrika Eliáše, dotáhli k vítězství 5:2. První hvězdou zápasu byl vyhlášen dvougólový Patrick Berglund, který v sezoně díky zranění ramene zatím zapsal jen šest startů.

"Cítil jsem se komfortně, rameno drží. A góly? Měl jsem jen štěstí na dobrý výběr místa," nevynášel se do nebe po zápase Berglund.

Švédského centra chválil po utkání i trenér Ken Hitchcock, který v NHL dosáhl už na své 733 vítězství v kariéře. "S ním půjdeme nahoru, zahrál výborně a potřebujeme ho ve formě, v jaké byl před zraněním," uzavřel Hitchcock, který se St. Louis vyhrál poprvé od 22. prosince, kdy Blues šmikli Boston 2:0.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu St. Louis a New Jersey

Likvidační zákrok na Dmitrije Jaškina rozpoutal hromadnou potyčku
Likvidační zákrok na Dmitrije Jaškina rozpoutal hromadnou potyčku

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud