13. ledna 2016 • 18:45

Zradil ho mantinel! Brankář Pittsburghu inkasoval nejdivnější gól roku

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | 123, slušná sumička. Tolik gólů už za svou kariéru nastřílel v základní části NHL útočník Caroliny Kris Versteeg. Takovou branku, kterou ve druhé třetině domácího nočního utkání s Pittsburghem (3:2 v prodloužení) odčaroval neprůstřelnost brankáře Marca-Andre Fleuryho, ale 29letý Kanaďan ještě nedal. Puk původně ani neletěl mezi tři tyče.



Do gólového kurzu stlačenou pryž vrátil ve 30. minutě zápasu v PNC Areně odraz mantinelu, který puk vymrštil do vzduchu tak, že zpoza branky dopadl na záda gólmana Fleuryho.

Carolina vedla 2:0, šťastným střelcem byl Kris Versteeg, jehož střelu vychýlila z původní dráhy hůl Sidneyho Crosbyho.

VIDEO: Podívejte se na jeden z nejkurióznějších gólů letošní sezony

 "Ty góly byly výsledkem naší poctivé práce. Oba nevypadaly bůhvíjak hezky, ale počítají se," popsal pro NHL.com útočník Hurricanes Eric Staal, který si u Versteegova šťastného gólu připsal asistenci.

A druhá hvězda utkání své parťáky z lajny Versteega (v utkání s Penguins 1+1) a Lindholma (0+3) chválila za výhru 3:2 v prodloužení dál. "Šli tomu naproti, opravdu dřeli. Když se jim nedařilo, zapnuli ještě více. Hlavně Kris odehrál luxusní zápas," smekl před dvojnásobným vítězem Stanley Cupu s Chicagem kapitán Caroliny.

Hurricanes třetí výhrou v řadě potvrdili stoupající tendenci svých výkonů. Z posledních deseti utkání padli jen dvakrát a v tabulce Východní konference jsou dvanáctí se ztrátou dvou bodů na osmý Boston.

"Jsme na lovu," stručně popsal situaci svého týmu trenér Caroliny Bill Peters. "Pokaždé, když na kalendáři otočím další měsíc, jsem si jistý, že jsme se zlepšili. Hrajeme dobrý hokej, s takovou bychom v play off neměli chybět," dodal Peters, který koučuje Hurikány druhým rokem.

V minulé sezoně Hurricanes pošesté v řadě nepostoupili do play off, jak to bude s týmem, do kterého patří i český útočník Andrej Nestrašil, letos?

Kapitán Caroliny Eric Staal byl proti Penguins vyhlášen druhou hvězdou zápasu
Kapitán Caroliny Eric Staal byl proti Penguins vyhlášen druhou hvězdou zápasu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud