Martin Tomaides
17. ledna 2016 • 09:55

Obrozený Hertl pomáhá Sharks. Ale měl kliku, popichoval ho gólman

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY | Kdo si před pár týdny prohlížel tabulku NHL, asi kroutil hlavou, že tým San Jose našel až u dna Západní konference. Jenže sezona je dlouhá a krátce zaběhnuté pořádky se mohou rychle změnit. Sharks se teď vezou na pětizápasové vlně výher a pomáhá i nově složená první formace, ve které válí obrozený Tomáš Hertl. Ten v sobotu rozhodl prodloužení a trefil výhru 4:3 nad zvadlým rivalem z Dallasu.



V 62. minutě převzal český útočník přihrávku od obránce Vlasice a z kruhů propálil gólmana Antti Niemiho. Šlo o jeho sedmý gól v sezoně a druhý bod v zápase a tato bilance mu nakonec vynesla ocenění pro první hvězdu zápasu. "Ale klidně mu řekněte, že měl pěknou kliku," popichoval po zápase s úsměvem na tváři úspěšného střelce finský brankář, který ještě v uplynulé sezoně hájil barvy soupeře.

VIDEO: Vítězná trefa Tomáše Hertla

Štěstí nešťěstí, Sharks zažívají asi nejlepší část ročníku a s nimi i český hokejista. Od sestavení formace, ve které doplňuje stále produktivního veterána Joe Thorntona a střelecky aktivního kapitána Joe Pavelskiho, září. Na kontě má letos 21 bodů a 8 z nich dokázal posbírat v posledních devíti utkáních.

"Hrajeme dobře, máme šance a já jsem šťastný, že mám vedle sebe takové hráče," vykládal český hokejista po zápase.

Spokojenost na něm byla skutečně vidět. Pořád má dětskou usměvavou tvář, pořád mohutně slaví každou branku a hru si užívá, ale zámoří už ho zároveň ošlehalo. Před mikrofony novinářů už si stoupne jako zkušený mazák a i když se mu do verbálního projevu vrazí sem tam nějaká chyba, nebojí se a věří si. Mezi žurnalisty i na ledě.

"Poslední zápasy nám to šlape a daří se i mně. Doufám, že vedle kluků zůstanu ještě dlouho a odehrajeme hodně dobrých duelů," sdělil v rozhovoru pro klubovou televizi.

I když se Stars to byl pořádně vyrovnaný duel. Soupeře poslal do vedení svou první brankou od 12. listopadu český křídelník Aleš Hemský. San Jose pak sice bylo dvakrát ve vedení, jenže Dallas dokázal vždycky srovnat. Než přišla Hertlova chvíle.

VIDEO: Skóre otevřel Aleš Hemský

"Pro fanoušky jsou určitě takové bitvy zábavné, samozřejmě když mají vítězný konec pro nás," usmíval se Hertl. "Dneska si to ale určitě užili, atmosféra byla báječná," chválil 17 562 návštěvníků v SAP Center.

To v Dallasu je teď nálada chladnější. Nedávný suverén si poslední dobou vybírá slabší chvíle. Bodový náskok mají Stars slušný a dál jim stačí na třetí místo v NHL, ale z posledních deseti zápasů přišel plný bodový zisk pouze třikrát.

"I tak je to pro nás dobrý bod. Ve třetí třetině jsme skutečně zabrali a měli jsme několik dalších šancí, které mohly rozhodnout zápas pro nás," podržel své svěřence trenér Lindy Ruff.

MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 1. • 04:30
San Jose Sharks
San Jose Sharks
4:3
ONLINE
17. ledna
04:30
Dallas Stars
Dallas Stars
Góly

Domácí: 23:54. Vlasic, 31:07. Tierney, 47:51. Vlasic, 61:12. Hertl

Hosté: 11:15. Hemský, 40:33. Seguin, 48:04. Spezza

Sestavy

Domácí: Jones (Stalock) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, DeMelo – Hertl, Thornton "A", Pavelski "C" – Nieto, Marleau, Ward – Donskoi, Couture "A", Wingels – Karlsson, Tierney, Brown

Hosté: Niemi (Lehtonen) – Goligoski "A", Klingberg, Oduya, Demers, Nemeth, Jordie Benn – Jamie Benn "C", Seguin, Sharp – Janmark, Spezza, Hemský – Roussel, Eakin, Ničuškin – Moen, Fiddler "A", Sceviour

Rozhodčí

Leggo, Pollock – Rody, Mach

Stadion

SAP Center, San Jose

Návštěva

17 562 diváků

VIDEO: Sestřih utkání San Jose - Dallas

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud