18. ledna 2016 • 14:40

Šustr sestřelil Floridu, ale chválí: Jágr je pořád obdivuhodný

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

V neděli si zažil obránce Andrej Šustr sváteční chvíli. Vysoký český zadák vstřelil svůj třetí gól v kariéře v NHL, první vítězný a rovnou v utkání, ve kterém jeho Tampa porazila Floridu, vedenou legendárním krajanem Jaromírem Jágrem.



Andrej Šustr se v Tampě stará primárně o defenzivu. V loňské základní části NHL nevstřelil žádnou branku, letos už sice dal dvě, i tak má ale na svém kontě v sezoně víc zápasu, během kterých na bránu vůbec nevystřelil, než naopak.

Možná i proto proti Floridě uspěl. Dva metry vysoký bek se totiž zničehonic objevil před brankářem Robertem Luongem a bekhendem dorazil odražený puk. "Snažím se hlavně hrát co nejlépe dozadu, ale když je šance dostat se do útoku, tak se o to vždycky pokusím," řekl pětadvacetiletý zadák.

Probíhala 39. minuta a jeden z nejvyšších mužů soutěže zrovna v tu chvíli zvyšoval na 2:0. Sice to ještě netušil, ale jeho gól byl nakonec vítězný. Této kolonce v NHL mimo jiné vévodí Jaromír Jágr, který je o 131 rozhodujících tref napřed.

"Pořád je to velice dobrý hráč, který hraje na špičce soutěže. Skvěle si pokrývá puk, navíc to s ním pořád velmi dobře umí, musím říct, že je obdivuhodné, co v jeho letech stále předvádí a já doufám, že to bude předvádět i dál," řekl pro čas.sk po výhře 3:1.

VIDEO: Vítězný gól Andreje Šustra

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud