Jan Barák
22. ledna 2016 • 09:05

Obavy Flyers o play off?! Jsme těžkopádní, mrzí Voráčka

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lomcovat zvonci na poplach ve Philadelphii nemusí. Zatím. Do konce základní části NHL zbývá Flyers odehrát 37 zápasů, dohnat pětibodové manko na play off v silách týmu je. Voráček a spol. ale musí přestat ztrácet zápasy, jako byla noční prohra s Pittsburghem, kterou český útočník mírnil gólem a asistencí.



Penguins měli před pensylvánským derby na kontě osm porážek s Philadelphií v řadě (naposledy nad divizním rivalem zvítězili 17. října 2013), v Consol Energy Center ale urvali výhru 4:3. Start do utkání přitom měli Letci učebnicový.

Cink. Voráček senzační střelou o tyč v 16. minutě zvyšoval na 2:0. Další průběh utkání ale uzurpoval Pittsburgh, díky dvěma brankám Phila Kessela otočil skóre v rozmezí 22. až 47. minuty na 4:2. Deka, smutek. v závěru už jen korigoval po přihrávce českého útočníka Claude Giroux.

VIDEO: Podívejte se na krásnou ránu Jakuba Voráčka

"Od začátku druhé třetiny jsme byli těžkopádní a oni toho využili k obratu. Ztrácíme zbytečně body, Toronto i Pittsburgh se určitě dali porazit," zmínil Voráček v rozhovoru pro klubovou televizi i předchozí porážku 2:3 se třetím nejslabším týmem ligy Torontem.

"Oba zápasy jsme prohráli v předbrankovém prostoru, jsme nedůrazní, těch dorážek je opravdu hodně a to nás stálo už spoustu bodů," přidal svůj pohled na věc brankář Steve Mason, který chytil Penguins 41 střel s dostal popáté z posledních šesti utkání přednost před Michalem Neuvirthem.

"Mrzí to, teď už to je ale jedno, musíme zvednout hlavy a jít dál. Začít bodovat pravidelně," navázal kladenský odchovanec, který po tristním začátku sezony pookřává. V posledních pěti zápasech si připsal dvě branky a pět asistencí a celkem už má na svém kontě 33 bodů za 46 utkání. Lepší u Flyers je jen Claude Giroux se čtyřmi body k dobru.

Třeba porazit Islanders

"Flyers proti Penguins je vždycky řežba, jsou to velké zápasy. Dnešní střet nám prohrály zbytečné chyby, kterých se nedokážeme vyvarovat po celou sezonu. Měli jsme vytěžit alespoň bod," posteskl si pro sever NHL.com kapitán Philadelphie Giroux.

Všechny tři góly do sítě Marca-André Fleuryho vstřelila Philadelphia v přesilových hrách, v sezoně je to ale zatím v tomto směru bída. Ve hře v početní výhodě jsou Flyers 22. v lize s úspěšností 17.1 procent (do utkání s Penguins byli Letci 27.). "Přesilovky dnes ušly, kdybychom byli lepší při hře pět na pět, určitě bychom neprohráli," mrzelo druhého nejproduktivnějšího Čecha v NHL. 

Kanadské bodování NHL

1. P. Kane (Chicago) 50 72 (30+42)

47. Plekanec (Montreal) 47 34 (9+25)

54. Krejčí (Boston) 35 33 (11+22)

59. Voráček (Philadelphia) 45 33 (6+27)

63. Jágr (Florida) 43 32 (15+17)

Dva góly v přesilovkách nasázel i Pittsburgh. "Mají hodně dobré hráče, celý tým je velmi rychlý. Občas si prostě musíte pomoci faulem, jinak je nezastavíte," přiznal Voráček.

Zlepšit apetit si bude moci jeho tým v noci ze soboty na neděli, kdy Flyers zamíří k utkání na ledě Islanders. "Další hodně důležitý zápas, musíme se na něj dobře připravit," uzavřel 26letý křídelník.

VIDEO: Podívejte se na sestřih utkání

Jakub Voráček zaznamenal v NHL gól a asistenci, s Philadelphií ale prohrál v Pittsburghu 3:4
Jakub Voráček zaznamenal v NHL gól a asistenci, s Philadelphií ale prohrál v Pittsburghu 3:4

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud