26. ledna 2016 • 21:15

Jágr? Super super STAR. Chci jeho hokejku, říká legenda mezi kouči

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na začátku ledna NHL zveřejnila konečné nominace do blížícího se Utkání hvězd. Tam se vedle sebe tradičně postaví největší současné osobnosti zámořské hokejové scény, muži, které jen tak něco nerozhází. Přesto minimálně jeden z nich bude dost možná budit větší pozornost, ligový miláček Jaromír Jágr. Třeba Steven Stamkos veřejně prohlásil, že si od něj nechá podepsat hokejku. A není sám.



Někteří obdivovatelé Jágrových výkonů k tomu rozhodně nepotřebují ani příležitost, jako je Utkání hvězd. Když český hokejista před rokem putoval z New Jersey na Floridu, hned první den za ním přiběhl spoluhráč z útoku Jonathan Huberdeau a nechal si od slavného chlapíka podepsat hokejové kartičky. V době, kdy vyrůstal, totiž Jágr zrovna válel.

Dalším, kdo se svěřil, že by si rád nechal od útočníka Floridy připravit rekvizitu, byl samotný Mike Babcock. Vítěz snad všeho, čeho kouč může dosáhnout. Kanadu dovedl ke zlatu na mistrovství světa, juniorském i seniorském a dvakrát k triumfu na olympijských hrách. K tomu přidejte výhru Stanley Cupu s Detroitem... Zkrátka nejúspěšnější kouč poslední dekády.

V noci na zítřek jeho Toronto nastoupí na ledě Panthers a dvaapadesátiletý Kanaďan se rozpovídal o českém útočníkovi. "Je Gordie Howem současného hokeje. Musíte být super-super star, abyste mohli na takové úrovni hrát takhle dlouho," popisoval v rozhovoru pro klubovou televizi.

Babcock moc dobře ví, o čem mluví. Před pár lety trénoval jiného nestárnoucího hokejového staříka, Chrise Cheliose. Americký obránce hrál NHL až do 48 let a jeho kondice a fyzická připravenost byla přímo neskutečná. K pokračování v kariéře v takovém věku je třeba mnoho faktorů, především fungující tělo, láska k hokeji a samozřejmě je nutné být ve správnou chvíli na správném místě.

"Jágrovi to na Floridě s mladíky sedí a zároveň si vypomáhají. On je ale ta hvězda. Vážně bych chtěl jeho hokejku, abych si ji mohl nechat podepsat. Takhle moc dobrý on prostě je," řekl před vzájemným zápasem, jenž startuje v noci na středu v 01:30 SEČ. Zápas Florida - Toronto sledujte ONLINE zde »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud