Květoslav Šimek
27. ledna 2016 • 21:16

Stamkos do Toronta? Vůbec si to nedokážu představit, přiznal Palát

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čekal je pikantní duel. Tampa Bay Lightning proti Torontu. Pikantní v tom smyslu, že právě Toronto dlouhodobě touží po Stevenu Stamkosovi, největší hvězdě Ligtning. I proto, že Stamkos pochází z Markhamu nedaleko Toronta a po sezoně mu končí smlouva. Pokud neprodlouží s Tampou, bude od 1. června volným agentem.



„V kabině to neřešíme, ale všichni víme, že má měsíc na to, aby podepsal. Jinak na něj nebude mít Tampa po sezoně nárok,“ říká v rozhovoru pro iSport český útočník Ondřej Palát , který je po zranění zpátky ve formě a výrazně pomáhá Tampě i Stamkosovi v elitní formaci.

VIDEO: Podívejte se na zatím poslední gól Ondřeje Paláta v sezoně proti Edmontonu

Podrobnější informace nemá. „Nikdo neví, co se bude dít. Stamkos, ani jeho agent, se o tom veřejně bavit nechtějí, nikdo neví, co bude. Nikdo nic nedává najevo.“ Zájem Toronta pochopitelně Palát zaznamenal. Že by tam ovšem Stamkos opravdu odešel? To si moc představit nedokáže.

„Fakt nevím,“ krčí Palát rameny. „Říká do rozhovorů, že doma je tady a Stanley Cup chce vyhrát s Tampou. Nedokážu si to představit. I ten život by tam byl pro něj jinačí, než tady. O hodně náročnější. Tady jej pozná pár lidí, v Torontu by nenakoupil, nenajedl se v klidu v restauraci...“

Sám ovšem aktuálně Palát řeší hlavně to, aby se po dvou nepříjemných výronech kotníku dostal zpátky do pohody. Frýdecko-místecký rodák byl mimo hru takřka dva měsíce a tým strádal. Po návratu Palát odehrál 10 zápasů (2+4) a Tampa jich osm vyhrála.

„Zase jsme začali hrát hokej, jaký jsme ukazovali minulý rok. Pro mě bylo nejhorší si znovu začít věřit. V soubojích, v bruslení. Přestat myslet na to, že stačí vjet do blbé rýhy a problém je zpátky.“

Jak dával pochroumaný kotník dohromady?

Co říká na nové složení formací?

Jak vnímá trucování talentovaného Jonathana Drouina?

A proč vychvaluje českého parťáka Andreje Šustra?

TO VŠE SI PŘEČTĚTE V ROZHOVORU S ONDŘEJEM PALÁTEM VE ČTVRTEČNÍM SPORTU

Ondřej Palát je zpět v plné síle
Ondřej Palát je zpět v plné síle

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud